ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΟΛΕΜΟΣ: Ο Α. Ντινόπουλος κατηγορείται ότι χρωστά 30.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ

Για ψευδή δημοσιεύματα κάνει λόγο ο υπουργός και απειλεί με μηνύσεις και αγωγές

ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΟΛΕΜΟΣ: Ο Α. Ντινόπουλος κατηγορείται ότι χρωστά 30.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ

​Ένας απίστευτος πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο και την «Εφημερίδα των Συντακτών», μετά από το σημερινό της πρωτοσέλιδο, στο οποίο κατηγορεί τον υπουργό ότι χρωστά περίπου 30.000 ευρώ στο επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων.

Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της σήμερα υποστηρίζει ότι το επικουρικό ταμείο των δημοσ��ογράφων έβγαλε απόφαση κόλαφο για τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο που τον υποχρεώνει να καταβάλει περίπου 30.000 ευρώ, τα οποία δεν πλήρωσε στον ΕΔΟΕΑΠ.

syntakton.jpg

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η υπόθεση του κ. Ντινόπουλου κρίθηκε από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και αποδείχθηκε ότι από το 2008, οπότε και εγκατέλειψε το δημοσιογραφικό επάγγελμα γιατί εκλέχθηκε βουλευτής, δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο, αν και όπως υποστηρίζει αξιοποιεί τις ιατρικές, φαρμακευτικές παροχές του ΕΔΟΕΑΠ.

Μετά από αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών έβγαλε ανακοίνωση με την οποία διέψευσε το δημοσίευμ��, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον της εφημερίδας, αφού πρώτα λάβει γνώση της απόφασης του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών αναφέρει τα εξής:

«To χθεσινό (22-10-14) διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ μετατράπηκε από ορισμένους σε «λαϊκό δικαστήριο» με προφανή στόχο. Να πείσει την κοινή γνώμη ότι δήθεν ζήτησα (με αίτησή μου στις 27/06/2013) να ασφαλιστώ στον κλάδο υγείας ως άνεργος. Κανένα καινούριο στοιχείο ( από όσα έχουν ήδη αναφερθεί και στα οποία έχω ήδη απαντήσει) δεν προσκομίστηκε. Το αντίθετο μάλιστα!

Η αρμοδία υπάλληλος του ΕΔΟΕΑΠ Μαίρη Καλαϊτζή και ο νομικός σύμβουλος Αντώνης Καινούργιος είπαν προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου την μια και μοναδική αλήθεια. Ότι εδώ και ενάμιση χρόνο τους ζητάω επίμονα και φορτικά να τακτοποιήσω τις οφειλές μου. Όχι φυσικά ως άνεργος! Κάτι τέτοιο (το αντιλαμβάνονται οι πάντες!) είναι – έτσι και αλλιώς- αδύνατον να συμβεί, αφού απαιτείται προσκόμιση φορολογικής δήλωσης μηδενικού εισοδήματος. Και όμως!

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ αγνόησε την ιδιόχειρη και ενυπόγραφη αίτησή μου, με την οποία ζητώ τακτοποίηση των οφειλών μου στον κλάδο υγείας (χωρίς πουθενά να αναφέρω ότι ζητάω αυτό να γίνει με ασφάλιστρα ανέργου). Αλλά χρησιμοποιεί για τις εναντίον μου κατηγορίες ένα μηχανογραφικό έντυπο του ΕΔΟΕΑΠ, συνοδευτικό της αίτησής μου, το οποίο βεβαίως δεν φέρει την υπογραφή μου. Ούτε υπάρχει (σε αυτό το μηχανογραφικό έντυπο) κανένα ονοματεπώνυμο δήθεν εκπροσώπου μου.

Αλλά το χθεσινό ( 22-10-14) διοικητικό συμβούλιο είχε έναν στόχο. Να περιβάλει με το μανδύα του ΕΔΟΕΑΠ το σημερινό ( 23-10-14) πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το οποίο και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι αυτή είναι η μοναδική (εδώ και ημέρες) εφημερίδα που ασχολείται με το θέμα: « Ντινόπουλος, ο άνεργος υπουργός». Ούτε είναι τυχαίο ότι το σημερινό «ρεπορτάζ» -λίβελλο υπογράφει ο γνωστός Δημήτρης Τρίμης που συστηματικά με καθυβρίζει τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο.

Ιδού, λοιπόν, η αλήθεια. Όταν εκλέχτηκα βουλευτής (το 2007), επέλεξα (όπως είχα το δικαίωμα) την ασφάλιση μου στους ασφαλιστικούς φορείς των δημοσιογράφων και όχι των βουλευτών. Γνωρίζοντας ότι (με την επικείμενη, τότε, κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου) θα ήμουν υποχρεωμένος να καταβάλω ο ίδιος τις ασφαλιστικές εισφορές μου. Έτσι, στις 23-03-2009 ζήτησα από τον κύριο φορέα ασφάλισης των δημοσιογράφων ( ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) να υπαχθώ στο καθεστώς προαιρετικής ασφάλισης. Να πληρώνω, δηλαδή, εγώ ο ίδιος τα ασφάλιστρά μου για τον κλάδο συνταξιοδότησης.

Έτσι, από 23/03/2009 μέχρι 22/02/2010, κατέβαλα στον κύριο φορέα ασφάλισης των δημοσιογράφων ( ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) το συνολικό ποσό των 15.065 ευρώ. Κατέβαλα, δηλαδή, μηνιαίο ασφάλιστρο 1.369,55 ευρώ. Το ίδιο ζήτησα (την υπαγωγή , δηλαδή, στον κλάδο προαι��ετικής ασφάλισης) με αίτησή μου, στις 07-04-09 και προς τον ΕΔΟΕΑΠ. Μόνον που ο ΕΔΟΕΑΠ μου απήντησε με δέκα μήνες καθυστέρηση! Στις 04-02-2010. Δηλαδή, μόλις 18 ημέρες πριν κάνω διακοπή της προαιρετικής ασφάλισης ( στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), λόγω ριζικής (και δυσμενούς) αλλαγής της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Και πάντως, όταν είχα ήδη υποβάλει την αίτηση διακοπής της προαιρετικής ασφάλισης στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.

Πώς ήταν δυνατόν να μην έχω προαιρετική ασφάλιση τον κύριο φορέα και να έχω στον επικουρικό και στον κλάδο υγείας; Επειδή, στη συνέχεια, έκανα πράγματι χρήση των υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ, ζητούσα επιτακτικά να βρεθεί λύση στον τρόπο καταβολής των ασφαλίστρων. Έτσι, στις 27-06-2013 ζήτησα και γραπτώς την οριστική τακτοποίηση των οφειλών μου, τονίζοντας ότι πρέπει να διακοπεί και τυπικά η προαιρετική ασφάλιση μου στον ΕΔΟΕΑΠ και να πληρώσω συνολικά τις ασφαλιστικές εισφορές μου στον κλάδο υγείας. Όχι, βεβαίως, με ασφάλιστρα ανέργου, όπως – επαναλαμβάνω - σαφώς φαίνεται από τη χειρόγραφη και ενυπόγραφη αίτησή μου.

Από τότε μέχρι χθες και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου, οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ δεν μου είχαν απαντήσει ποιο είναι το ύψος αυτών των οφειλών στον κλάδο υγείας, ώστε επιτέλους να τις τακτοποιήσω. Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ περιμένω να το πράξουν».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε νόμιμος ούτε ηθικός ο Ντινόπουλος»

Επίθεση εναντίον του Αργύρη Ντινόπουλου εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν είναι «ούτε νόμιμος, ούτε ηθικός».

«Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από μία κυβέρνηση που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις και κυνηγά επαγγελματίες με ελάχιστα χρέη, θα ήταν οι υπουργοί της να μην δηλώνουν άνεργοι, για να γλυτώσουν από τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η πρωτοφανής απάτη του υπουργού Εσωτερικών, Α. Ντινόπουλου, εις βάρος του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών, συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση. Ο υπουργός κατηγορείται ότι έκλεβε κανονικότατα το ΕΔΟΕΑΠ, αφού δεν πλήρωνε τις εισφορές του δηλώνοντας άνεργος (!!!), ενώ, ταυτόχρονα, αξιοποιούσε τις ιατροφαρμακευτικές παροχές του ταμείου, φτάνοντας σήμερα να χρωστά γύρω στα 30.000 ευρώ σε εισφορές! Για πόσο ακόμα θα ηγείται ο κ. Ντινόπουλος ενός τόσο κρίσιμου υπουργείου και θα τον καλύπτει ο κ. Σαμαράς;», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top