Έχουμε επισκέψεις κορυφής: Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αυστρίας Χ.Φίσερ

Διαδοχικές συναντήσεις με πολιτικούς - Αισιόδοξος για την ελληνική κρίση

Έχουμε επισκέψεις κορυφής: Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αυστρίας Χ.Φίσερ

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.

Ο κ.Φίσερ θα μείνει στην ελληνική πρωτεύουσα για δύο 24ωρα και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αναλυτικότερα, ο κ.Φίσερ πέρα από την συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης θα δει τον πρωθυπου��γό Αντ. Σαμαρά, στις 16.30 θα βρεθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ενώ την Πέμπτη στις 12.15 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εν όψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο κ. Φίσερ επεσήμανε το άριστο επίπεδο των σχέσεων Αυστρίας Ελλάδας, εκτιμώντας πως η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τη δυσκολότερη εποχή της κρίσης, ότι μπορεί να υπάρξει και πάλι ανάπτυξη και πως η κατάσταση βελτιώνεται. Ωστόσο, όπως τόνισε, οι επιπτώσεις της θα είναι εμφανείς για πολύ καιρό.

Ο κ.Φίσερ επανέλαβε ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί πώς θα αντιδρούσε ο αυστριακός πληθυσμός αν καθίσταντο απαραίτητες τόσο σημαντικές επιβαρύνσεις όπως ήταν σ��ην περίπτωση της Ελλάδας, εκφράζοντας την χαρά του για το γεγονός ότι τώρα έρχεται μια εποχή που είναι και πάλι δυνατή η ανάκαμψη και που αυξάνονται οι ενδείξεις για πιο θετικές εξελίξεις.

Υποστήριξε πως τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη, μπορούν να λυθούν μόνον σε μια ευρεία βάση, ενώ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ.Φίσερ είπε πως είναι δικαιολογημένη η ελπίδα για επανένωση της Κύπρου και δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπεται γιατί και η ελπίδα για ένα ��έλος του Τείχους του Βερολίνου φαινόταν για πολλά χρόνια ουτοπική και μη ρεαλιστική αλλά επιτεύχθηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top