Γ. Βρούτσης: «Με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα οι παροχές δεν είναι τυφλές»

«Σ’ αυτούς που τα χρειάζονται, τα χρήματα»

Γ. Βρούτσης: «Με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα οι παροχές δεν είναι τυφλές»

​Ως τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση στη νεότερη ιστορία της χώρας μας, χαρακτήρισε τον «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» θα συμψηφίζεται με το επίδομα ανεργίας, ενώ τόνισε ότι πλέον δημιουργείται ένας μηχανισμός, ο οποίος διασφαλίζει πως οι διάφορες ροές κοινωνικών παροχών δεν θα είναι τυφλές, αλλά θα αλληλοσυμπληρώνονται για να πηγαίνουν στους πολίτες που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Όπως είπε περίπου 700.000 πολίτες θα ενισχυθούν με το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» και στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν και άνεργοι που μένουν μαζί με τους γονείς τους.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το σύστημα βρίσκεται πλέον σε μια ισορροπία, που όμως είναι ακόμα αρκετά εύθραυστη και δεν μπορεί να αντέξει πολιτικά παιχνίδια που γίνονται τις τελευταίες μέρες για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τέλος αναφέρθηκε στο νέο σύστημα βασικής σύνταξης, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να θιγούν από αυτό οι σημερινοί συνταξιούχοι, ενώ δήλωσε ότι τα 360 ευρώ της βασικής ανταποδοτικής σύνταξης, το 2021 θα έχουν φτάσει τα 375 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top