Αισιόδοξος για αλλαγή στην αναλογία 1 προς 10 ο Λοβέρδος για τις προσλήψεις

Τις 15.000-20.000 θα φτάσουν οι μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αισιόδοξος ότι στην εκπαίδευση θα αλλάξει η αναλογία μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τα σχολεία θα ανοίξουν πολύ δύσκολα του χρόνου. Στο θέμα των μετεγγραφών εκτίμησε ότι οι αιτήσεις θα κυμανθούν ανάμεσα στις 15 και 20 χιλιάδες, ενώ τόνισε ότι οι αλλαγές στο δημοτικό σχολείο είναι αυτήν τη στιγμή η απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου.

«Φέτος τα καταφέραμε να ανοίξουν τα σχολεία, του χρόνου δεν θα τα καταφέρουμε» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, περιγράφοντας το πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Πολιτεία εάν διατηρηθεί η αναλογία του ένα προς δέκα.

«Συντάξαμε μια μελέτη. Ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό, τον αντιπρό��δρο της κυβέρνησης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και είμαστε στην πορεία λήψης απόφασης. Δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι αλλά το παλεύουμε, πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα θετικό κλίμα και κάτι θα βγει» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση πρέπει να υιοθετηθεί άμεσα, δεδομένου ότι οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών γίνονται με εξετάσεις ΑΣΕΠ και επομένως θα πρέπει να δοθεί ο χρόνος στους υποψηφίους να προετοιμαστούν. Ως προς το θέμα αυτό σημείωσε ακόμη ότι «δεν θα αδικήσουμε αυτούς που έχουν πετύχει σε παλαιότερες εξετάσεις και δεν έχουν προσληφθεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top