Θεοδωράκης: Δεν θα συναντηθώ με Σαμαρά και Τσίπρα - ΝΑΙ σε συμμαχίες

Πρώτη δημοσίευση: 13/10/2014, 23:42

Θεοδωράκης: Δεν θα συναντηθώ με Σαμαρά και Τσίπρα - ΝΑΙ σε συμμαχίες

​Το πολιτικό ζήτημα, που προέκυψε σήμερα από τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτη για εξαγορά βουλευτών από επιχειρηματίες, σχολίασε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του STAR «Στον Ενικό».

«Θα έλεγα στον κύριο Τσίπρα να πει στα στελέχη του το παιχνίδι να διεξαχθεί με μεγαλύτερη καθαρότητα. Αν υπάρχουν στοιχεία να ελεγχθούν, αλλιώς να σιωπήσουν» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων «πως θα πρέπει τα πράγματα να λέγονται με το όνομα τους».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΟΤΑΜΙ να είναι η "τρίτη" πολιτική δύναμη στη χώρα, ο γνωστός δημοσιογράφος υποστήριξε πως «ο κόσμος δεν μασάει,» τονίζοντας πως «όσο ανεβαίνουν οι τόνοι και μεγαλώνει η πόλωση, τόσο περισσότερο τσιμπάει δημοσκοπικά το ΠΟΤΑΜΙ».
Ο κ.Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως είναι αντίπαλος, αλλά όχι εχθρός με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ερώτηση για το αν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην σημερινή κυβέρνηση αν το κόμμα του ήταν στην Βουλή, εκείνος απάντησε «θα καταψήφιζα την κυβέρνηση, γιατί δεν φτιάξαμε μαζί το πρόγραμμα».
Αναφερόμενος στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Θεοδωράκης είπε «πως έχει βαρεθεί να βλέπει να ζητούν λύσεις από τους συνταξιούχους της πολιτικής» και τόνισε πως «αν γίνει πρόταση για ένα κοσμοπολίτη, που τιμά την χώρα» το ΠΟΤΑΜΙ θα ταχθεί υπέρ του.
Πάντως ο κ.Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως είναι άλλο το θέμα της ΠτΔ και άλλο οι εκλογές, ενώ αναφερόμενος στην στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα στο ζήτημα αυτό, τον κατηγόρησε για «προσβολή του Συντάγματος».
Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος, εξαπολύοντας επίθεση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι «σφυρίζουν αδιάφορα» για το θέμα αυτό.
Εντύπωση προκάλεσε στο κοινό, όταν ο κ.Θεοδωράκης, σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς που μιλούν καθιστοί στον «ΕΝΙΚΟ»... σηκώθηκε από την καρέκλα του και πλησίασε τον κόσμο που ήταν στο στούντιο.
Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν πως ο κύριος Θεοδωράκης και το ΠΟΤΑΜΙ είναι «η "συνέχεια" του Κώστα Σημίτη», ο γνωστός δημοσιογράφος είπε με νόημα «το ποιανού συνέχεια είμαι... φαίνεται από τους συνεργάτες και το ψηφοδέλτιο μου», ενώ παρέπεμψε σε ένα παλιό κείμενο του, στο οποίο είχε ασκήσει ,ως δημοσιογράφος, σφοδρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ κυρίως για την δεύτερη τετραετία της διακυβέρνησης του, τότε που όπως είπε «είχαν γίνει τα περισσότερα λάθη» .
Όταν μια κυρία από το κοινό, ρώτησε τον κ.Θεοδωράκη «γιατί να εμπιστευτούν οι Έλληνες το ΠΟΤΑΜΙ;» ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης απάντησε αυθόρμητα.
«Δεν έχω τι να σας απαντήσω… Το σίγουρο είναι ότι με ξέρεις καλύτερα από τον Τσίπρα και τον Σαμαρά. Έχεις εικόνα για το ποιος είμαι, τι πιστεύω, πως σκέφτομαι» είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στην δημοσιογραφική του καριέρα και στις τηλεοπτικές εκπομπές του.
Ο κ.Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης στο Δημόσιο, τονίζοντας πως «όσοι μπήκαν με πλαστά χαρτιά, πρέπει με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο να φύγουν».
Επανέλαβε την θέση του, πως δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση με Σταλινικούς και ακροδεξιούς, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφέρει ονόματα.
Σε ερώτηση για το τι τελικά θα κάνει το ΠΟΤΑΜΙ την επόμενη ημέρα των εκλογών, αν όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι το τρίτο κόμμα, ο κ.Θεοδωράκης είπε χαρακτηριστικά «ξέρω την απόσταση που με χωρίζει και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω συγγενείς και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω σε μια “συμμαχία του καλού” για το καλό του τόπου. Ο κόσμος θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ελλάδα είναι η ανεργία και η μαύρη εργασία.
Ο κ.Θεοδωράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόθεση του να αυξήσει τους μισθούς, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο την δεδομένη στιγμή θα έβαζε λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις .
Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αποκάλυψε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος δεν πρόκειται την δεδομένη στιγμή να συναντηθεί ούτε με τον Α.Σαμαρά, ούτε με τον Α.Τσίπρα, την στιγμή που όπως είπε γίνονται όλα αυτά με τους εισαγγελείς και τις καταγγελίες.
«Εγώ δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτή την κουβέντα. Η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή για συζητήσεις» πρόσθεσε
ΔΕΙΤΕ ένα απόσπασμα από την εκπομπή του STAR "στον Ενικό"
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top