Σουλεϊμάν Σαμπιχά στο Star: δεν έφυγα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με έδιωξαν!

«Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά λυπάμαι» δήλωσε η μουσουλμάνα Ρομά

Σουλεϊμάν Σαμπιχά στο Star: δεν έφυγα από το ευρωψηφοδέλτιο του  ΣΥΡΙΖΑ, με έδιωξαν!

«Δεν έφυγα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με έδιωξαν!» υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή του Star «Μίλα» και στην Τατιάνα Στεφανίδου η μουσουλμάνα Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, η οποία παρότι είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τελικά αποκλείσθηκε από αυτό, διαψεύδοντας τις διαρροές της Κουμουνδούρου για «συναινετική» απόφαση, την ίδια ώρα που πληροφορίες κάνουν λόγο για εις βάρος της αντιδράσεις από μερίδα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, λόγω τοποθετήσεών της για τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

Η κ. Σαμπιχά αναφέρθηκε και στον προσωπικό της αγώνα, από Ρομά που πουλούσε λουλούδια στον δρόμο να καταφέρει να μορφωθεί και να βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για ρατσιστικά κίνητρα εις βάρος της!

Όσον αφορά το επίμαχο ζήτημα όμως ήταν κατηγορηματική, ότι δεν γνωρίζει τον λόγο που τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου. «Δεν ξέρω για ποιον λόγο με έδιωξαν. Αλλά λυπάμαι για αυτό» τόνισε. «Ουδέποτε έχω παραιτηθεί» απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση, ενώ απάντησε καταφατικά και σε ερώτηση της Τ. Στεφανίδου για το εάν την απέπεμψαν.

Η ίδια «φωτογράφισε» τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ότι βρίσκεται πίσω από τις εις βάρος της αντιδράσεις, αλλά ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα για την πρόταση που της έκανε, όπως και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την υπερψήφιση της υποψηφιότητάς της.

Όσον αφορά τις απειλές που φέρεται να είχε δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα χάσει τις ψήφους των μουσουλμάνων Πομάκων της Θράκης, εάν επέμενε στην υποψηφιότητά της, η Σουλεϊμάν Σαμπιχά δήλωσε ότι «και οι Ρομά είναι πάνω από 200.000 ψήφοι στην Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top