Ποια ονόματα επιλέγει για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς

Αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη

Ποια ονόματα επιλέγει για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, με το οποίο ασχολήθηκε πάρα πολύ ο ίδιος προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που θα ανέμενε κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα για την εκλογική μάχη της 25ης Μαΐου θα είναι ο γνωστός καθηγητής της χειρουργικής κ. Δ. Λινός, ο καθηγητής Ιατρικής κ. Χρ. Στεφανάδης, ο μουσικοσυνθέτης κ. Στ. Ξαρχάκος (ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000-2004), ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με θητεία και στην προεδρία του ΠΑΟΚ, κ. Θ. Ζαγοράκης, αλλά και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών, κυρία Φωτεινή Τομαή.

Στο ψηφοδέλτιο, στο οποίο λέγεται ότι θα υπάρχει και ένα πρόσωπο έκπληξη, θα συμπεριληφθούν όπως ήδη έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό και ήδη κινούνται, οι νυν βουλευτές κκ. Εμμ. Κεφαλογιάννης και Κ. Μουσουρούλης που θα παραιτηθούν από τη Βουλή. Επίσης, στη λίστα θα είναι η κυρία Νίκη Τζαβέλλα που είχε εκλεγεί το 2009 με το ΛΑΌΣ, η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ κυρία Ρόδη Κράτσα, αλλά και η κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής Ά Αθηνών.

Η λίστα θα έχει και άρωμα δημοσιογραφικό, καθώς εκτός από τον γνωστό αθλητικογράφο και πρώην ευρωβουλευτή κ. Εμμ. Μαυρομμάτη, το σταυρό θα διεκδικήσουν ο κ. Γ. Κύρτσος παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, η κυρία Μαρία Σπυράκη επί πολλά χρόνια πολιτική συντάκτρια και η πρώην βουλευτής Αχαΐας κυρία Νατάσα Ράγιου.

Ακόμη στη λίστα θα είναι ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ κ. Ι. Σμυρλής, αλλά και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού κ. Δημ. Δαβέττας.

Αν και κάποια στιγμή ετέθη προς συζήτηση η ένταξη του γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίκου στο ευρωψηφοδέλτιο, όπως έγινε και με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Ανδρουλάκη, τελικά αποφασίστηκε να μη διαταραχθεί η κατάσταση στο κόμμα και το σχετικό σενάριο δεν προχώρησε. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην περίπτωση του κ. Αθ. Πλεύρη που κάποια στιγμή συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής του, μετά την κίνηση του κ. Κρανιδιώτη, αλλά η ηγεσία της ΝΔ δεν θέλησε να ανοίξει άλλες πληγές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top