ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της σχέσης του Αντώνη Σ��μαρά με τον Τάκη Μπαλτάκο!

«Από τώρα και στο εξής δε θα κάνεις του κεφαλιού σου» φέρεται να του είπε

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της σχέσης του Αντώνη Σαμαρά με τον Τάκη Μπαλτάκο!

​Όλο το παρασκήνιο της άγνωστης σχέσης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης αποκαλύπτεται σιγά-σιγά, λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γυαλί στην πολυετή σχέση φιλίας που είχαν οι δυο άνδρες φαίνεται πως είχε ραγίσει πολύ πριν δει το φως της δημοσιότητας το επίμαχο βίντεο!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να είχε πει στον Τάκη Μπαλτάκο για τον Ηλία Κασιδιάρη: «Με αυτό τον μ@λ@κ@ δεν θέλω να ξαναμιλήσεις».

Μάλιστα λέγεται ότι το τηλεφώνημα με κοσμητικά επίθετα με τα οποία στόλισε ο Πρωθυπουργός τον στενό του συνεργάτη έγινε πολύ κα��ρό πριν τις αποκαλύψεις!

Ακόμα ένας υπουργός, εκ των κορυφαίων του οικονομικού επιτελείου πήγε πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου με σωρεία τροπολογιών στα χέρια, τις οποίες ο Τάκης Μπαλτάκος επιχειρούσε να περάσει μέσα από νομοσχέδια του υπουργείου του. «Πέτα τες στο καλάθι και γράψ’ τον» ήταν η συνηθισμένη απάντηση του Αντώνη Σαμαρά!

Η γνωριμία των δυο ανδρών

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζεται με τον Τάκη Μπαλτάκο από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Οι σχέσεις τους ενδυναμώθηκαν την περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν ο Σαμαράς ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών. Το 1992 ο Αντώνης Σαμαράς, ως υπουργός τότε, κάλεσε τον Τάκη Μπαλτάκο να συνεργαστούν στην ΟΚΕ Εξωτερικών.

Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι την παραίτηση Σαμαρά και στη συνέχεια τον ακολούθησε στην Πολιτική Άνοιξη. Επαγγελματικά ξανασυναντήθηκαν όταν ο νυν πρωθυπουργός έγινε υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή το 2009, όπου τον ξαναπήρε μαζί του.

Η ρήξη στις σχέσεις τους

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, η έκρηξη ανάμεσα στους δυο άνδρες είχε προκληθεί μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Τότε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ��υάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε ζητήσει την αποπομπή Μπαλτάκου γιατί είχε φτάσει στα αυτιά του πως ο γγ της κυβέρνησης είχε πει: «ποπο τι πάθαμε, τώρα θα τους κλείσουν όλους μέσα και πάει το σχέδιό μου να προσελκύσω ψήφο��ς από τη Χρυσή Αυγή».

Τότε, ο πρωθυπουργός είχε απειλήσει ξεκάθαρα τον γγ της κυβέρνησης λέγοντας του «θα κόψεις την πλάκα με όλες αυτές τις ανοησίες ή θα την κόψω εγώ. Από τώρα και στο εξής δε θα κάνεις του κεφαλιού σου».

Η τελευταία μέρα

Την ημέρα της αποπομπής του, ο Τάκης Μπαλτάκος περίμενε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να του μιλήσει, αλλά του διεμηνύθη ότι μια τέτοια συνάντηση δεν μπορούσε να γίνει και όχι για πολιτικούς λόγους αλλά καθαρά για συναισθηματικούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top