Νταϊσελμπλούμ: Ώρα για λιγότερη λιτότητα, η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

«Έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, είμαι αισιόδοξος»

Νταϊσελμπλούμ: Ώρα για λιγότερη λιτότητα, η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση
Η σταδιακή έξοδος της Ελλάδα απ�� την κρίση δίνει το περιθώριο να μπει φρένο στην πολιτική λιτότητας και να υπάρξει δημοσιονομική σταθερότητα, τονίζει ο Γερουν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup συνιστά στην ελληνική κυβέρνηση να μείνει πιστή στο δρόμο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, δίνοντας έμφαση στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, και να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας πως με αυτό τον τρόπο η χώρα μας θα πάρει το εισιτήριο επιστροφής στις αγορές.

«Βγαίνοντας από την κρίση, νομίζω ότι μπορούμε να δίνουμε μικρότερη βαρύτητα στη λιτότητα» αναφέρει ο Νταϊσελμπλούμ και προσθέτει: «Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος».

Ο πρόεδρος του Eurogroup νίπτει τας χείρας του για νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, διευκρινίζοντας πως δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα και πως όλα εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί μετά τον επόμενο έλεγχο της τρόικας το καλοκαίρι, μαζί με το θέμα του χρηματοδοτικού κενού του 2015 και της περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top