Απαλλαγές από τον φόρο υπεραξίας ακινήτων ανακοίνωσε ο Γ. Μαυραγάνης

Ποιες ανακοινώσεις έκανε ακόμη για τη μείωση άλλων φόρων

Απαλλαγές από τον  φόρο υπεραξίας ακινήτων ανακοίνωσε ο Γ. Μαυραγάνης

Ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995 θα απαλλαγούν από το φόρο υπεραξίας σύμφωνα με διάταξη στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο. Τις αλλαγές στη φορολογία γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας πριν από λίγο στο 10ο Athens Tax Forum.

Ειδικότερα ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι «σε ότι αφορά στο Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία θα εξαιρούνται από τον φόρο υπεραξίας, ακίνητα που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1995. Παράλληλα προβλέφθηκε διάταξη με την οποία θα μειώνεται ακόμη περισσότερο η επιβάρυνση για τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού».

Το υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι με τις διορθώσεις που θα γίνουν στον φόρο υπεραξίας ακινήτων θα ξεμπλοκάρει η κτηματαγορά, η οποία είναι παγωμένη κατά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι: «Τα πρόστιμα μειώνονται δραστικά. Για τις περισσότερες παραβάσεις από επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία το πρόστιμο μειώνεται στα 250 από τα 1000 ευρώ, ενώ το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία μειώνεται στα 500 από 2.500 ευρώ βάζοντας και οροφή για πολλαπλές παραβάσεις. Επιπρόσθετα τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ και δηλώσεις παρακρατούμενου φόρου δεν υπόκεινται σε πρόστιμο εφόσον η αρχική δήλωση έ��ει υποβληθεί εμπρόθεσμα».

Σημειώνεται ότι οι μειώσεις των προστίμων αποτελούσαν γενικευμένο αίτημα των επιχειρήσεων, φορολογούμενων και φοροτεχνικών και με το νομοσχέδιο γίνεται πράξη.

Επιπλέον ο κ. Μαυραγάνης κατά την ομιλία του πρόσθεσε ότι:

«Δεν υπόκεινται σε παρακράτηση οι τόκοι ομολόγων και εντόκων γραμματίων του δημοσίου που αποκτούν νομικά πρόσωπα που δεν είναι κάτοικοι Ελλάδος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top