Φωτιά άναψε το πλεόνασμα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα

Στα «χαρακώματα» πλέον ακόμα και κυβερνητικά στελέχη

Φωτιά άναψε το πλεόνασμα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα

Φωτιά στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα άναψε το ζήτημα της διανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Οι μέρες μέχρι την Κυριακή πάντως - οπότε πρέπει οι δύο πλευρές να τα βρουν - περνούν, και το κλίμα φορτίζουν και κυβερνητικοί βουλευτές που κατηγορούν την τρόικα ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως διαμήνυσαν νωρίτερα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κάνει πίσω στη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απόφαση του Αντώνη Σαμαρά είναι τα πρώτα χρήματα να δοθούν τέλη Απριλίου σε κατηγορίες πολιτών που θα τα επιστρέψουν στην αγορά και τα έχουν ανάγκη όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο τις εμμονές και τα παιχνίδια» δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας στον Real Fm 99,5.

Για την κυβέρνηση θέματα όπως οι τριετίες ή οι ομαδικές απολύσεις δεν είναι προς συζήτηση καθώς νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν γίνονται αποδεκτά, ενώ για το πρωτογενές πλεόνασμα είχαμε νέα μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στα αξιοσημείωτα περιλαμβάνεται και η ομοβροντία κυβερνητικών βουλευτών κατά της τρόικας. Χαρακτηριστικό είναι ότι εν αναμονή αύριο της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρόικα, μετά τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, σειρά κυβερνητικών βουλευτών επικρίνει τους εκπροσώπους των δανειστών καταγγέλλοντας ότι εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα

«Πρέπει να αποδείξει ότι δεν εξυπηρετεί συμφέροντα» δήλωσε για την τρόικα ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Καλαντζής. « Η ελληνική εργοδοσία έστελνε χαρτάκια στην τρόικα και πολλοί υπουργοί έλεγαν ότι ήταν αιτήματα της τρόικας» υποστήριξε ο Εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος

«Ιδιωτικά συμφέροντα είναι σε άμεση επαφή με την τρόικα» υποστήριξε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντωνής.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι η τρόικα δεν παρακολουθεί τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων όπως για παράδειγμα μεταξύ άλλων το γεγονός ότι υπερετραπλασσιάστηκαν οι αιτήσεις για νέες επενδύσεις και δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων τους πρώτους μήνες του 2014.

Επικριτικές όμως και για την ίδια την κυβέρνηση είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, επιμένει μονότονα στο προεκλογικό τρικ της διανομής του δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος» την κατηγόρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Νότης Μαριάς, ενώ η ΔΗΜΑΡ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να διανείμει το πλεόνασμα σε όλους όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».

«Όσα ψίχουλα από αυτό το πλεόνασμα και αν πάνε στην πιο ακραία φτώχεια, δε θα αποτελέσουν ανακούφιση» ισχυρίσθηκε το ΚΚΕ, ενώ αίσθηση προκάλεσε η νέα επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην κυβέρνηση, με εξαιρετικά βαρείς χαρακτηρισμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top