Κεδίκογλου για ΜΚΟ: Ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει από το 2012 το κοσκίνισμα τους

"Δεν επιβάλλουμε κομματική επιλογή στις αυτοδιοικητικές εκλογές"

Κεδίκογλου για ΜΚΟ: Ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει από το 2012 το κοσκίνισμα τους

​Στο «τσουνάμι» αποκαλύψεων με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε και όταν έπρεπε».

«Ο Πρωθυπουργός από το Σεπτέμβριο του 2012 είχε δώσει εντολή να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση στις ΜΚΟ και να γίνει κοσκίνισμά τους» τόνισε ο κ.Κεδίκογλου, μιλώντας στο Βήμα FM.

Αναφερόμενος στην στάση της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Επιλέξαμε να μην πο��ηγετήσουμε το κόμμα και τα στελέχη του. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ χρίσματος και υποστήριξης. Ότι δεν υπάρχουν πειθαρχικές συνέπειες για την όποια επιλογή», ενώ μιλώντας για τους «αντάρτες» είπε με νόημα «εάν ορισμένοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν την προσωπική τους επιλογή εν ονόματι μιας προσωπικής πρακτικής –όλα αυτά τα πράγματα θα κριθούν στην πορεία από τους πολίτες, οι οποίοι είναι ο φυσικός κριτής».

«Φυσικά και εκφράζουμε την υποστήριξή μας, διότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Αλλά από εκεί και πέρα, το να επιβάλουμε με το ζόρι την κομματική επιλογή, είναι κάτι που το απαρνηθήκαμε και πιστεύουμε ότι θα εκτιμηθεί από τον κόσμο» πρόσθεσε.

Τέλος μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ.Κεδίκογλου είπε πως το κλίμα δεν είναι αρνητικό από τις Βρυξέλλες και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι γνωρίζετε πως έχουμε δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτή η δέσμευση αρκεί για να κλείσουμε τη συμφωνία». Τόνισε ωστόσο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να χρειαστεί να γίνουν ειδικές εφαρμογές (των μεταρρυθμίσεων) πάνω στην ελληνική ��ραγματικότητα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top