Σαμαράς στη Horeca : η πρώτη ατμομη��ανή που πήρε μπρος ο τουρισμός

Κεφαλογιάννη: ο τουρισμός κινητήρια δύναμη για την έξοδο από την κρίση

Σαμαράς στη Horeca : η πρώτη ατμομηχανή που πήρε μπρος ο τουρισμός

Σαν την «πρώτη ατμομηχανή που πήρε μπρος και άρχισε να τραβά ολόκληρη την οικονομία της χώρας από μια οδυνηρή ύφεση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τον τουρισμό στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης HORECA.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σιγά-σιγά ακολουθούν και άλλοι τομείς, καθώς ο τουρισμός έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα παντού και οριζόντια σε όλες τις διαστάσεις της οικονομικής δραστηριότητας.

Εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι ο τουρισμός θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή και στο μέλλον, με έμφαση στην ποιοτική αναβάθμισή του, στις συνέργειες που μπορεί να έχει με άλλους τομείς και σ��ην αναζήτηση εναλλακτικών αγορών, ενώ εξήρε τις επιδόσεις του το 2013, αναφέροντας παράλληλα ότι το 2014 μπορεί να γίνει έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό.

«Θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε τη δυναμική και τη σημασία του τουρισμού για ολόκληρη την Ευρώπη» ανέφερε ακόμη, με αφορμή την ελληνική προεδρία.

Από την πλευρά της, στο χαιρετισμό της κατά την 3η Γενική Συνέλευση των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ), που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, χαράξαμε ένα συνεκτικό εθνικό σχέδιο δράσης, με ξεκάθαρο προσανατολισμό και πολλαπλούς στόχους. Στόχος μας για το 2014 είναι να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση αυτή την επιτυχημένη πορεία» τόνισε η υπουργός Τουρισμού.

Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε ακόμα στους ειδικότερους στόχους του υπουργείου, που είναι ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού μας προϊόντος, αναπτύσσοντας θεματικές ενότητες, που θα εμπλουτίσουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών και θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Τώρα, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη ένταση των προσπαθειών, ώστε να θέσουμε τις βάσεις μιας βιώσιμης και μακροχρόνιας ανάπτυξης. Να γίνει ο ελληνικός τουρισμός ένας ώριμος, σύγχρονος, κερδοφόρος κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Ανθεκτικός στις συγκυρίες, δυνατός στις κρίσεις, διαρκώς εξελισσόμενος» σημείωσε.

Στον δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της έρευνας συνόρων της ΤτΕ για το 2013, τα στοιχεία της οποίας επεξεργάζεται το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού (ΚΤΕΤ) , όταν τα νούμερα οριστικοποιηθούν θα δείξουν περίπου 11,9 δισ. άμεσα έσοδα και περίπου 17,9 εκατ. επισκέπτες.

Παρουσίασε επίσης τους άξονες για τη δημιουργία ενός «Οδικού Χάρτη» για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια, οι οποίοι είναι:

Άξονας 1ος: Εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με νέες θεματικές και προσοδοφόρες μορφές τουρισμού.

Άξονας 2ος: Αναβάθμιση των παρεχομένων ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Άξονας 3ος: Στήριξη των Ελληνικών Ξενοδοχείων και καταλυμάτων.

Άξονας 4ος: Προσδιορισμός μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.

Άξονας 5ος: Επένδυση πόρων στην Εθνική Τουριστική Προβολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top