Βρούτσης: 4 δισ. ευρώ για την ανεργία και τη φτώχεια στην Ελλάδα μέχρι το 2020

Από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Βρούτσης: 4 δισ. ευρώ για την ανεργία και τη φτώχεια στην Ελλάδα μέχρι το 2020

Συνολικά κονδύλια ύψους 4 δισ. ευρώ πρόκειται να αξιοποιήσει η Ελλάδα στην περίοδο 2014-2020 για την στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης στο εναρκτήριο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-20.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την εκτίναξη της ανεργίας και της φτώχειας την περίοδο της κρίσης ιδιαίτερα στο Νότο της ΕΕ, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «η αδράνεια και η αναβλητικότητα για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων έχει ως συνέπεια την υπονόμευση της αναπτυξιακής προοπτικής, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής ολόκ��ηρης της Ευρώπης».

«Η απάντηση στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων είναι η Ευρώπη με ισόρροπη ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι το κονδύλι αυτό -που αντιστοιχεί σε πάνω από 2% του ΑΕΠ- θα διατεθεί ως εξής:

- 2,9 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και για την ενίσχυση της διά βίου μάθησης, σε τομείς αιχμής για την ελληνική οικονομία, όπως αγρο-διατροφικός τομέας, τουρισμός, νέες τεχνολογίες και καινοτομία.

- 171 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση του προγράμματος Youth Guarantee.

- 800 εκατομμύρια ευρώ θα υπηρετήσουν δράσεις για την ενίσχυση της ενεργού ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας.

«Στόχος μας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς μόνο έτσι θα νικηθεί η ανεργία και θα επιτευχθεί η δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Όπως είπε, «άμεσος στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε εμπροσθοβαρώς τους πόρους που διαθέτουμε, έτσι ώστε οι επιπτώσεις στην αγοράς εργασίας να είναι άμεσες και βαθιές».

«Θέλουμε το 2014 να είναι χρονιά αποκλιμάκωσης της ανεργίας για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, με δράσεις που θα προσφέρουν ευκαιρίες στους νέους για εργασιακή εμπειρία, με πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν στους μακροχρόνια άνεργους να κρατήσουν την επαφή τους με την απασχόληση και θα ��ροσφέρουν σε νοικοκυριά χωρίς εργαζόμενο πρόσβαση στην αγορά εργασίας» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top