Νέο χαράτσι στα ΙΧ: Πληρώστε... με το ζόρι τέλη κυκλοφορίας, ακόμη και χωρίς ΙΧ!

Αφορά όσους πούλησαν ΙΧ στο εξωτερικό ή το έστειλαν για ανακύκλωση!

Νέο χαράτσι στα ΙΧ: Πληρώστε... με το ζόρι τέλη κυκλοφορίας, ακόμη και χωρίς ΙΧ!

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις εφορίες της χώρας καθώς όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και έχουν κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας τους καλούνται να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την οριστική διαγραφή λόγω εξαγωγής.

Από την άλλη μεριά, αν κάποιος που έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του επιθυμεί να το αποσύρει ώστε να αποκτή��ει κάποιο καινούριο μοντέλο καταβάλλοντας χαμηλότερο Τέλος Ταξινόμησης μπορεί να το κάνει χωρίς να καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Αν βέβαια ο ιδιοκτήτης κάποιου ΙΧ έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και επιθυμεί απλά να το μεταφέρει σε κάποιο κέντρο ανακύκλωσης για οριστική διαγραφή, τότε επίσης θα πρέπει να καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι πως αν κάποιος έχει καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας για να το εξάγει ή να το καταστρέψει (οριστική διαγραφή) θα πρέπει να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας!

Μοναδική εξαίρεση μη καταβολής των τελών υπάρχει μόνο για την περίπτωση της απόσυρσης κάποιου ΙΧ και μόνο...

Το θέμα καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα που οδηγούνται είτε για εξαγωγή είτε για καταστροφή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) αλλά και της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ), οι οποίοι έχουν ήδη αποστείλει υπομνήματα για το θέμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top