Μιχελάκης στο STAR: Έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ σε κάθε οικογένεια που επλήγη από το σεισμό

Δείτε όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν για Κεφαλονιά και Ιθάκη

Μιχελάκης στο STAR: Έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ σε κάθε οικογένεια που επλήγη από το σεισμό

Πρώτη δημοσίευση:08:16

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλονιά, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 ρίχτερ το απόγευμα της Κυριακής μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης στην εκπομπή του STAR, "Live U". O υπουργός δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων πως θα διατεθεί άμεσα επίδομα άμεσης επισκευής ζημιών ύψους 600 ευρώ, στις οικογένειες που επλήγησαν από τον δυνατό σεισμό στο νησί του Ιουνίου .Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε πως για να λάβουν οι δικαιούχοι το επίδομα, θα κατ��θέτουν μόνο μια υπεύθυνη δήλωση και ο έλεγχος για το αληθές των στοιχείων θα ακολουθεί.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο υπουργός αναστέλλεται για τρεις μήνες η υποχρέωση καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης για Κεφαλονιά και Ιθάκη, ενώ το ΥΠΟΙΚ έδωσε τρίμηνη παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και την αποπληρωμή βεβαιωμένων οφειλών.

Επίσης, χθες η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε την αναβολή για ένα μήνα των τρεχουσών υποχρεώσεων των κατοίκων του νησιού, ενώ όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, εντός της ημέρας συνεδριάζει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα.

Μιλώντας νωρίτερα στο πρωινό του ΑΝΤ1, ο υπουργός τόνισε πως το άμεσο πρ��βλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από τα σπίτια τους. «Γι' αυτό το σκοπό, θα ενισχύσουμε με ένα ακόμη καράβι το Ελευθέριος Βενιζέλος το οποίο το στέλνει η εταιρεία», ανέφερε ο κ.Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως ενισχυμένα σ��νεργεία από μηχανικούς βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και κάνουν αυτοψίες στα δημόσια κτίρια και στις κατοικίες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχελάκης είπε πως ένα πρόσθετο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί, είναι η μεταφορά των μαθητών από τα χωριά στα σχολεία, γιατί, όπως είπε, υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Μιλώντας και στο Mega, ο κ.Μιχελάκης δεσμεύτηκε πως «το κράτος θα είναι παρόν στ��ν Κεφαλονιά»

Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάγκη για τοποθέτηση σκηνών. «Θέλουμε να δούμε τι ανάγκες έχουμε ακόμα για να δούμε πώς θα αντιμετωπιστούν», πρόσθεσε, αν και εκτίμησε ότι με το δεύτερο πλοίο οι ανάγκες θα καλυφθούν.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top