Συνάντηση Ο. Κεφαλογιάννη με Α. Γεωργιάδη για τον ιατρικό τουρισμό

Στόχος η προσέλκυση επισκεπτών και η αύξηση των θέσεων εργασίας

Με τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη συναντήθηκε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με αντικείμενο τον ιατρικό τουρισμό.

Για το ίδιο θέμα προωθείται άμεσα από τους δύο υπουργούς κοινή υπουργική απόφαση με στόχο την είσοδο της Ελλάδας στην αντίστοιχη παγκόσμια αγορά, με την αξιοποίηση του πλεονεκτήματος της ιατρικής εξειδίκευσης με ανταγωνιστικές τιμές, που καθιστά την Ελλάδα προορισμό για ιατρικό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πεποίθηση των υπουργών είναι ότι, σε μια διεθνή αγορά όπου παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς υπό την έννοια του ιατρικού ταξιδίου (medical travel), η χώρα μας πρέπει να διαφοροποιηθεί, προτείνοντας ως ειδική μορφή τουρισμού, τον ιατρικό τουρισμό (medical tourism).

Για το ίδιο ζήτημα θα συσταθεί επίσης τριμελής διυπουργική επιτροπή με πρόεδρο τον Γεώργιο Πατούλη, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Με την υπουργική απόφαση θα καθορισθούν μεταξύ άλλων οι όροι για την πιστοποίηση των παροχών υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, τα θέματα διευθέτησης τυχόν αστικής ευθύνης, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των εμπλεκομέν��ν. Θα καθοριστούν ακόμα θέματα οργάνωσης του ταξιδιού και παροχής ιατρικής πληροφόρησης, με κύριο γνώμονα τις ποιοτικές και ασφαλείς ιατρικές υπηρεσίες για τον ασθενή.

Το υπουργείο Τουρισμού έχει ξεκινήσει μάλιστα έρευνα στην αγορά του εξωτερικού, με σκοπό την ορθή προετοιμασία της προώθησης και της προβολής του ιατρικού τουρισμού ως ειδικής μορφής.

Στόχος είναι σε κάθε περίπτωση με συστηματικ�� προσπάθεια και συντονισμένες δράσεις, ο ιατρικός τουρισμός να μετατραπεί σε ισχυρή και προσοδοφόρα υπηρεσία στον τομέα της υγείας και του τουρισμού, με τεράστια έσοδα για τη χώρα και αύξηση των θέσεων εργ��σίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top