Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. παρουσίασε ο Βενιζέλος

Για το πρώτο εξάμηνο του 2014

Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. παρουσίασε ο Βενιζέλος

Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ σε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη και τόνισε ότι η οικονομική κρίση επέβαλε την υιοθέτηση περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής για την διαφύλαξη της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και την εξυγίανση της οικονομίας.

Επισήμανε ακόμα ότι η έκταση και η ένταση της κρίσης και η συνακόλουθη ύφεση και ανεργία κλόνισαν την εμπιστοσύνη σημαντικού μέρους των Ευρωπαίων πολιτών στην ικανότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος να εφαρμόσει αξιόπιστη και αποτελεσματική πολιτική για την επιστροφή στην ευημερία, την οικονομική ανάκαμψη και σε υψηλά επίπεδα απασχόλησης.

Όπως πρόσθεσε το μεγάλο διακύβευμα για την ευημερία και την σταθερότητα στην ΕΕ είναι η επιβεβαίωση της αποστολής της στην καρδιά και στο νου των πολιτών της. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρώπη καλείται σήμερα να ανταποκριθεί στην πρόκληση της οικονομικής κρίσης, διαφυλάττοντας το κοινό νόμισμα μέσα από την εμβάθυνση της ΟΝΕ, προωθώντας άμεσα πολιτικές για την αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας μέσω της τόνωσης της ανάπτυξης.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας συνιστά ένα πρόσθετο παράγοντα που ορίζει το πλαίσιο της Προεδρίας αυτής.

Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας είναι:

-Ανάπτυξη-Απασχόληση-Συνοχή

-Εμβάθυνση Ένωσης/Ολοκλήρωση Ευρωζώνης

-Μετανάστευση, Σύνορα και Κινητικότητα

-Θάλασσα (η δυναμική και οι ευκαιρίες που απορρέουν από τις θαλάσσιες δραστηριότητες για την συνολική οικονομία της Ένωσης, υπό την προϋπόθεση διαφύλαξης της αειφορίας).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top