Δραστικά μέτρα ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προκειμένου να εφαρμοστεί η μείωση του ΦΠΑ από 1η Αυγούστου.
Τη στιγμή που στο επιτελείο της κυβέρνησης επικρατεί αναβρασμός για το αν θα πετύχει η κυβέρνηση το εν λόγω μέτρο, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, έρχεται με προτάσεις που θα προκαλέσουν αναταραχή, μιας και θεωρεί, πως τα καταστήματα που αρνούνται να κόψουν αποδείξεις, θα πρέπει να μένουν κλειστά έως και ΤΡΕΙΣ ημέρες!
Παράλληλα, προτείνει να διαγράφονται από τα μητρώα των συνδέσμων που είναι εγγεγραμμένοι, όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, έχουν οριστικά καταδικαστεί.
Τέλος, θεωρεί πως θα πρέπει να αναγράφεται η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στους τιμοκαταλόγους, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να ενημερώνονται για την τιμή με ΦΠΑ 23%, και για την τιμή μετά τη μείωση του ΦΠΑ.
Τις προτάσεις αυτές, θα καταθέσει ο ΣΕΤΕ, στη σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου, την Κυριακή 21 Ιουλίου
ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ:
Θεωρούν πως η μείωση του ΦΠΑ στο 13%, δύσκολα θα περάσει στους καταναλωτές, μιας και όπως λένε, έχουν μειώσει αρκετά τις τιμές τους, έχοντας απορροφήσει την αύξηση που είχε γίνει.
ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ:
Τη στιγμή που από 1η Αυγούστου το ΣΔΟΕ αναμένεται να ξεκινήσει σαφάρι για την είσπραξη 8 δις ευρώ από τον ΦΠΑ, τα στοιχεία δεν είναι και πολύ αισιόδοξα, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια:
Σε 1.088 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, κατοικίες και ξενοδοχεία προέκυψαν 2.473 παραβάσεις σε 538 επιχειρήσεις.
Τα ηνία της παραβατικότητας εξακολουθεί να κρατά η Ρόδος, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 84,62% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν.
Ακολουθεί η Ζάκυνθος με 80,00%, η Σαντορίνη με 77,14%, η Τήνος με 72,73%, η Πάρος με 68,18%, η Σύρος με 57,89%, η Αίγινα με 37,14%, η Αργολίδα με 45,45%, η Μεσσηνία με 44,44%, η Κορινθία με 40,00%, η Μύκονος με 43,33% και η Χαλκιδική με 37,00%.