Συμφωνία-σταθμός Σαμαρά με εφοπλιστές: Προσφέρουν εθελοντικά 140 ετησίως εκ. ευρώ!

Για 4 χρόνια η συμφωνία - Άμεσα τα 75 εκ. ευρώ

Συμφωνία-σταθμός Σαμαρά με εφοπλιστές: Προσφέρουν εθελοντικά 140 ετησίως εκ. ευρώ!

Συμφωνία-σταθμό με συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο υπέγραψαν σήμερα ο πρωθυπουργός και οι Έλληνες εφοπλιστές σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Το προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αποφάσισε να συνδράμει στη σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας δίνοντας στον κρατικό προϋπολογισμό το ποσό των 140 εκ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα 4 χρόνια. Μάλιστα, τα 75 εκ. ευρώ θα δοθούν άμεσα.

«Σε αυτήν τη δύσκολη καμπή του Τόπου, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Έλληνες εφοπλιστές για αυτήν την εθελοντική συνεισφορά τους στον Προϋπολογισμό και στην Εθνική προσπάθεια. Η προσπάθεια για όλο τον Ελληνικό Λαό είναι δύσκολη, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το 90% του στόλου με ελληνική σημαία και το 65% του στόλου με ξένη σημαία, θα στηρίξουν σε πρώτη φάση την προσπάθεια αυτή.

«Ο εφοπλισμός πάντα ήταν, είναι και θα είναι παρόν σε οτιδήποτε η Ελλάδα ζητήσει από εμάς» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top