Ο Πετρετζίκης μας ελέγχει ή...η τρόικα; Σαν πατάτες μας βλέπουν οι δανειστές λέει ο Μανιτάκης

Έξαλλος ο πρώην υπουργός και η Φ.Σκοπούλη – Επιστολές-ΦΩΤΙΑ

​«Λάδι» στη φωτιά ρίχνει ο πρώην υπ��υργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μόλις λίγα 24ωρα μετά την αποχώρηση του από το υπουργείο, καλώντας έμμεσα την κυβέρνηση να γυρίσει την πλάτη στις απαιτήσεις της τρόικας για τη μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων!

Με επιστολή του προς την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ο κ.Μανιτάκης χαρακτηρίζει «ταφόπλακα την κινητικότητα και τη μεταρρύθμιση συνολικά», καλώντας σε συστράτευση !

«Απέναντι στην τρόικα, ας καταστρώσουμε μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης. Ας συνεννοηθούμε μεταξύ μας και ας αποκρούσουμε με πειστικά επιχειρήματα, ενωμένοι και συντονισμένοι, καλά προετοιμασμένοι και με επιμονή, το αίτημα να αναχθεί η μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων σε προαπαιτούμενη ενέργεια-διακινδυνεύοντας μεταξύ άλλων και απρόβλεπτες δικαστικές περιπέτειες. Αυτό κινδυνεύει να γίνει, πιστέψτε με, η ταφόπλακα της κινητικότητας και της Μεταρρύθμισης συνολικά» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Αντώνης Μανιτάκης, αφού αναφέρει πώς είχε σχεδιαστεί η κινητικότητα, επιτίθεται με σφοδρότητα στην τρόικα: «Κατέφθασε, λίγες μόνο�� ημέρες πριν από την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της μετακίνησης των πρώτων εκατοντάδων δημοσίων υπαλλήλων, στις αρχές Ιουνίου, και απαίτησε εκβιαστικά και κυνικά την άμεση εντός ολίγων ημερών μετακίνηση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, δια μιας, εν μια νυκτί, χωρίς τα πορίσματα προηγούμενης αξιολόγησης και αποτίμησης προσόντων προσωπικού. Λες και επρόκειτο για μετακίνηση τόνων ντομάτας ή πατάτας» τονίζει.

Έξαλλη και η Σκοπούλη!!!

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στη ΔΗΜΑΡ εξαπολύει και η πρώην υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη. «Οι αντιστάσεις ήταν τεράστιες. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επικαλούνταν τις αντιδράσεις των “τάξεων” των ιατρών και των φαρμακοποιών. Αποτέλεσμα: Η αναβολή αντίληψης των αναγκαίων παρεμβάσεων απ’ το Υπουργείο. Βέβαια το κενό “κάλυψαν” με ισοπεδωτικό τρόπο, μέτρα που είχαν εισηγηθεί από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών. Μέτρα που αφορούσαν μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη», επισημαίνει και καταγγέλλει ότι οι έρευνες που είχε ζητήσει για εξορθολογισμό των δαπανών σταμάτησαν μετά από συμφωνία των υπουργών Υγείας και Διοικητικής Μεταρ��ύθμισης! «Αν η κυβερνητική ηγεσία, όντως ήθελε να διορθώσει τα πράγματα, θα εκτιμούσε δεόντως αυτές τις ενέργειες και δεν θα έκανε το παν εναντίον αυτής της προσπάθειας, χρησιμοποιώντας πολιτικό προσωπικό, συνδικαλιστικά όργανα και δημοσιογραφικούς οργανισμούς», αναφέρει με επιστολή της προς την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ,

Η Φ. Σκοπούλη τα χώνει και στο κόμμα της!!! «Θεωρώ ότι η ΔΗΜΑΡ όφειλε εξ’ αρχής να θέσει συγκεκριμένες απαιτήσεις στην τρικομματική κυβέρνηση και αυτές να τις επικοινωνήσει δυνατά προς τα έξω. Για παράδειγμα: Να μη δεχθεί μοιρασιές σε θέσεις με την αναλογία ποσοστών, αλλά να απαιτήσει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top