Σκουρλέτης για ΕΡΤ: Ανήκει στον λαό, όχι στην κυβέρνηση. Απαράδεκτη η συρρίκνωσή της

«Θα σταθούμε απέναντι στα σχέδια για απαξίωση και διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης»

Σκουρλέτης για ΕΡΤ: Ανήκει στον λαό, όχι στην κυβέρνηση. Απαράδεκτη η συρρίκνωσή της

Την έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα σενάρια περί «διάλυσης» και συρρίκνωσης της ΕΡΤ εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

«Τα σενάρια που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της ��ημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η ΕΡΤ δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό, «ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης».

«Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απατήσεις της ελληνικής κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top