Βενιζέλος προς ΟΛΜΕ: κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις αγωνίες των μαθητών

Τι δήλωσε μετά τη συνάντηση με φορείς του τουρισμού

Βενιζέλος προς ΟΛΜΕ: κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις αγωνίες των μαθητών
Μήνυμα προς την ΟΛΜΕ να μην επιμείνει στην απεργιακή της κινητοποίηση κατά τις εξετάσεις των μαθητών του Λυκείου έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ευκαιρία της συνάντησής του σήμερα με φορείς του τουρισμού.

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόρριψη από το ΣτΕ της προσφυγής των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ ενάντια στην επιστράτευση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Κοιτάξτε, πριν από το ΣτΕ, έχουμε την απόρριψη της στάσης αυτής από την κοινωνία. Η κοινωνία θεωρεί ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας θεσμός, ένας θεσμ��ς διαφανής με τον οποίο συνδέεται ο αγώνας, η αγωνία και η προσδοκία χιλιάδων νέων και των οικογενειών τους. Κανείς δε μπορεί να παίζει με τα όνειρα και τις αγωνίες των παιδιών. Και χαίρομαι γιατί η Τριτοβάθμια Οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ, στη συνάντηση που είχαμε σήμερα, καθαρά τάχθηκε κατά της παρεμπόδισης των πανελληνίων εξετάσεων, υπέρ της προστασίας αυτού του θεσμού που είναι ένας θεσμός συνυφασμένος με την αξιοκρατία και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και την προσωρινή απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, για το οποίο ανέφερε:

« Η συνεννόηση που έχουμε κάνει με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Επικρατείας είναι πως χρειαζόμαστε λίγες ημέρες προκειμένου τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και βεβαίως οι συναρμόδιοι Υπουργοί, να επεξεργαστούν το σχέδιο νόμου του Υπουργού Δικαιοσύνης για να καταλήξουμε στο οριστικό κείμενο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή. Άλλωστε, κάποιες μέρες θα απουσιάσουμε και ο Πρωθυπουργός και εγώ στο εξωτερικό, άρα με την επιστροφή μας μπορούμε να υπολογίζουμε ότι θα έχουμε και την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που έχει ως κορμό την πρότ��ση νόμου του ΠΑΣΟΚ. Και εμείς θεωρούμε ότι μπορεί να έχουμε ως βάση συζήτησης το κείμενο του Υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά χρειάζονται ορισμένες συμπληρώσεις και διευκρινίσεις».

Όσον αφορά τη συνάντησή του με φορείς του τουρισμού, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μεταξύ άλλω��:

«Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας κι εφέτος όλοι οι οιωνοί είναι πάρα πολύ θετικοί για αυξημένο αριθμό αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας. Θα προσεγγίσουν τα 17 εκατομμύρια, άρα τα προσδοκώμενα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 11 δισ. ευρώ και το μεγάλο ζήτημα είναι το όφελος αυτό να διαχυθεί όσο γίνεται ισόρροπα σε όλες τις περιοχές, σε όλες τις κατηγορίες τουριστικών επιχειρήσεων.Γιατί υπάρχουν περιοχές χωρίς αεροδρομική υποδομή, υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν είναι μέσα στο διεθνές δίκτυο διακίνησης τουριστών, που με μεγαλύτερη δυσκολία θα ωφεληθούν από αυτό το ρεύμα προς τη χώρα μας».

Για τον ίδιο λόγο ζήτησε να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση του κρατικού μηχανισμού με τους Δήμους κ��ι τις Περιφέρειες.

​​​
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top