Πρέσβης Γερμανίας Β. Ντολ: οι πληγές από τη Κατοχή ίσως να μην επουλωθούν ποτέ !

Αλλά κάλεσε και τους Έλληνες να αναλάβουν την ευθύνη για το μέλλον

Πρέσβης Γερμανίας Β. Ντολ: οι πληγές από τη Κατοχή ίσως να μην επουλωθούν ποτέ !
Οι πληγές από τη Κατοχή ίσως να μην επουλωθούν ποτέ» παραδέχθηκε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα Β. Ντολ, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Κάλεσε όμως παράλληλα να συμβάλλουν και οι Έλληνες στο μέλλον της Ευρώπης, στο οποίο πόλεμοι και βίαια καθεστώτα δεν θα έχουν θέση, σε μία έμμεση αναφορά στις διεκδικήσεις της χώρας μας για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Ο κ. Ντολ δήλωσε:

«Η Γερμανία έχει αναλάβει την ευθύνη για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ευθύνη για τα θύματα και τις καταστροφές στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Κατά τις επισκέψεις μου σε μαρτυρικούς τόπους διαπίστωσα ότι οι πληγές που άνοιξε η βάρβαρη κατοχή, δεν έχουν επουλωθεί και είναι πιθανόν να μην επουλωθούν ποτέ. Τα θύματα έχουν δικαίωμα σε τιμή και μνήμη. Αυτό σημαίνει για εμάς τους Γερμανούς ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη τότε στο όνομα της Γερμανίας.

Σημαίνει όμως ότι κι εμείς, Έλληνες και Γερμανοί , έχοντας υπόψη αυτό το τρομακτικό παρελθόν, φέρουμε ευθύνη για το μέλλον σε μία Ευρώπη, όπου βίαια καθεστώτα και πόλεμοι δεν θα έχουν πια θέση».

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top