Πώς θα δίνεται το μπόνους 15% στους δημόσιους υπαλλήλους

Αύριο στο υπουργικό το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής

Μπόνους 15% στους δημοσίους υπαλλήλους προωθεί η κυβέρνηση. Αύριο μάλιστα το Σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής θα παρουσιαστεί στο υπουργικό.

Ο «χάρτης» πληρωμών e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαϊου 2024

Πρόκειται για το bonus παραγωγικότητας το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, όπως εξήγησε η οικονομική συντάκτρια Μαρία Παππά στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Πώς θα δίνεται το μπόνους 15% στους δημοσίους υπαλλήλους

Θα υπάρχει κατώτατο όριο ανταμοιβής ανά υπάλληλο που λαμβάνει το bonus και ανώτατο όριο, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% του ετήσιου βασικού μισθού κάθε υπαλλήλου.

Στην αρχή κάθε έτους, θα καθορίζονται οι επιλέξιμοι προς ανταμοιβή στόχοι. Ήδη, από το 2023, κάθε υπουργείο καταρτίζει ετήσια σχέδια δράσης. Κάθε έτος θα υπολογίζεται το ποσό ανταμοιβής που αντιστοιχεί σε κάθε φορέα, ανάλογα με τον αριθμό των στόχων που επιτεύχθηκαν.

Στη συνέχεια θα καθορίζονται οι δικαιούχοι υπάλληλοι που εργάστηκαν για την επίτευξη των στόχων από τους προϊσταμένους τους. Το 40% του διαθέσιμου ποσού ανταμοιβής θα κατανέμεται ισομερώς ενώ το 60% θα κατανέμεται με απόφαση του προϊσταμένου ανάλογα με την προσφορά κάθε υπαλλήλου.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top