Η ανέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη- Το 38% δεν τρώει καν τρία γεύματα την ημέρα

Σχεδόν 3 στους 10 Ευρωπαίους δηλώνουν ότι βρίσκονται σε επισφαλή κατάσταση

Λόγω της «δύσκολης οικονομικής κατάστασης», το 62% των Ευρωπαίων έχει ήδη περιορίσει τις μετακινήσεις του και το 46% έχει ήδη εγκαταλείψει τη θέρμανση των σπιτιών του παρά το κρύο. Ομοίως, το 38% δεν τρώει τρία γεύματα την ημέρα και το 10% βασίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για τρόφιμα.

Σχεδόν 3 στους 10 Ευρωπαίους δηλώνουν ότι βρίσκονται σε επισφαλή κατάσταση, η οποία τους οδηγεί στο να παραιτηθούν από ορισμένες ανάγκες, όπως το να τρώνε αρκετά ή να θερμαίνουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με το βαρόμετρο της ανθρωπιστικής οργάνωσης Secours populaire που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Αναλυτικότερα, το 49% των Ελλήνων δηλώνει ότι πλήττεται από τη δυσκολη οικονομική κατάσταση, σε σύγκριση με το 22% των Γάλλων και το 18% των Γερμανών, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το ινστιτούτο Ipsos σε 10.000 άτομα ηλικίας 18 ετών σε δέκα χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μολδαβία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Σερβία).

«Το να έχεις δουλειά δεν αποτελεί εγγύηση για μια άνετη οικονομική κατάσταση», αναφέρει η έρευνα: πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων εργαζόμενων (36%) δήλωσαν ότι δεν μπορούν να καλύψουν όλα τα έξοδά τους.

Λόγω της «δύσκολης οικονομικής κατάστασης», το 62% των Ευρωπαίων έχει ήδη περιορίσει τα ταξίδια του και το 46% έχει ήδη εγκαταλείψει τη θέρμανση του σπιτιού του παρά το κρύο. Τα ποσοστά αυτά είναι σταθερά σε σύγκριση με την ίδια έρευνα που διεξήχθη πέρυσι, σε έξι μόνο ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο).

«Ως αποτέλεσμα της μειωμένης αγοραστικής τους δύναμης, περισσότεροι από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων περιορίζουν τακτικά την ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνουν», αναφέρει η έρευνα. Ως αποτέλεσμα, το 38% των ερωτηθέντων δεν τρώει τρία γεύματα την ημέρα, το 39% παραιτείται από την αγορά κρέατος και το 10% στρέφεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για τρόφιμα. Πέρυσι, το 29% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μερικές φορές παραλείπει ένα γεύμα όταν πεινάει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top