Κοινωνικός τουρισμός: Πλήθος αιτήσεων με το «καλημέρα» - Έπεσε το σύστημα!

Φτηνές διακοπές για 300.000 - Ειδική ενίσχυση φέτος για ευάλωτους

«Βροχή»  έπεσαν οι αιτήσεις για τα φετινά κουπόνια του κοινωνικού τουρισμού. Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα «έπεσε» μέσα στα πρώτα λεπτά λειτουργίας της. Υπολογίζεται ότι φέτος θα μπορέσουν να κάνουν φτηνές διακοπές περίπου 300.000 δικαιούχοι.

Κοινωνικός τουρισμός: Αύριο Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές

Όπως δηλώνει ένας νέος, ο Άρης, στην κάμερα του Star, «οι τιμές στα νησιά έχουν ξεφύγει». Ο Άρης όπως χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπει το κόστος των διακοπών να εκτοξεύεται. Έτσι φέτος το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού αποτελεί για πολλούς τη μοναδική λύση για εκδρομές. 

«Είναι σίγουρα μια βοήθεια για εμάς να βρούμε ένα κατάλυμα σε καλή τιμή, μας βοηθάει σε αυτό να μπορέσουμε να πάμε διακοπές να ξεσκάσουμε λίγο από την καθημερινότητα» δηλώνει. 

Κοινωνικός τουρισμός:  Ειδική ενίσχυση για τους ευάλωτους 

Στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων και ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες. Προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Κοινωνικός Τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα στο gov.gr - Πώς θα κάνετε αίτηση

Κοινωνικός τουρισμός:  Διακοπές με επιδότηση από το κράτος

Η επιδότηση για μια οικογένεια με 2 παιδιά που επιλέγει 6 βράδια σε ξενοδοχείο 3 αστέρων  με πρωινό τον Αύγουστο,  ανέρχεται στα 806,40 ευρώ. Η ιδιωτική συμμετοχή είναι συνολικά είναι 96 ευρώ. 

Κοινωνικός τουρισμός: Παράδειγμα επιδότησης για 6 βράδια σε οικογένεια με δύο παιδιά

Κοινωνικός τουρισμός: Παράδειγμα επιδότησης για 6 βράδια σε οικογένεια με δύο παιδιά

Ένα ζευγάρι που επιλέγει 12 βράδια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό στη Σάμο τον Σεπτέμβριο θα λάβει 1.036,80 €. Η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική. 

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις για το 2023

Για τα ακτοπλοϊκά για δυο άτομα η επιδότηση ανέρχεται στα 111 ευρώ και η ίδια συμμετοχή στα 55,5 και για τους δυο. Δηλαδή για 12 ημέρες στην Σάμο προβλέπεται επιδότηση στα 1.150 ευρώ και συνολικά ένα ζευγάρι δικαιούχων θα καταβάλει μόνο 55,5 ευρώ για μετάβαση και επιστροφή στο νησί.  

Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα ξεκινά ένα μήνα νωρίτερα. O συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top