Έρχεται βαρύς χειμώνας στην ενέργεια: Αγωνία για το κόστος θέρμανσης   

Άναψαν ήδη τα τζάκια οι κάτοικοι στις ορεινές περιοχές 

«Κόκκινο» χτυπάει η αγωνία των νοικοκυριών, που ψάχνουν με μολύβι και χαρτί, πόσο θα τους κοστίσει φέτος να ζεστάνουν το σπίτι τους. Με τη θερμοκρασία να πέφτει, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, καυσόξυλα, μπαίνουν στη ζυγαριά και όλα δείχνουν ότι οι κρατικές επιδοτήσεις, θα κρίνουν το μέγεθος των επιβαρύνσεων στη θέρμανση. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι τα νοικοκυριά δε θα μείνουν μόνα τους σε αυτόν το δύσκολο χειμώνα.  

Στροφή από το ρεύμα και το φυσικό αέριο στο φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης

 

«Μύρισε» χειμώνας στην ορεινή  Ελλάδα 

Μόλις 1 βαθμό έδειχνε το πρωί το θερμόμετρο στα ορεινά χωριά της Ηπείρου. Ο πρόωρος χειμώνας αιφνιδίασε τα νοικοκυριά, που δεν έχουν προλάβει να κάνουν τα κουμάντα τους. 

Τα ξύλα- αν και ακριβότερα από πέρσι- είναι μονόδρομος, καθώς το πετρέλαιο μοιάζει με είδος πολυτελείας για τους περισσότερους 

 Κ. Μητσοτάκης: «Θα διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή»  

Μιλώντας στο Bloomberg ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε την απογοήτευση του για τα αργά αντανακλαστικά της Ευρώπης, ξεκαθαρίζοντας ότι τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν. 

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Εξωφρενικό να κατηγορεί η Τουρκία την Ελλάδα

«Προσωπικά, από τον Μάρτιο, είχα ταχθεί υπέρ της επιβολής πλαφόν στο φυσικό αέριο που εισάγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είμαι βέβαιος πως θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.... προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή, πρέπει να στηρίξουμε τις κοινωνίες μας» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.  

Πόσο κοστίζει φέτος η θέρμανση   

Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα ή καυσόξυλα; Η θέρμανση για φέτος είναι γρίφος και οι επιδοτήσεις των επόμενων μηνών είναι το «κλειδί». Με τα σημερινά δεδομένα, ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών, για να ζεσταθεί με φυσικό αέριο απαιτεί γύρω στα 670 ευρώ, στην καλλίτερη περίπτωση. Η θέρμανση με κλιματιστικό νέας τεχνολογίας κοστίζει 510 ευρώ, ενώ μετά την οριζόντια επιδότηση η χρήση πετρελαίου "προσγειώνει" το κόστος στα 490 ευρώ. Πιο φτηνά, γύρω στα 450 ευρώ, θα ζεσταθούν όσοι χρησιμοποιούν σόμπες πέλετ, ενώ η θέρμανση με ενεργειακό τζάκι έχει το μικρότερο κόστος: 335 ευρώ. 

Α. Τσίπρας: «Τα νοικοκυριά δε θα αντέξουν» 

Καμπανάκι κινδύνου ανθρωπιστικής κρίσης, έκρουσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση του με εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ 

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης επιδοτεί την «αρπαχτή» στην ενέργεια

Υπουργείο Ενέργειας: πολύ περισσότερες οι αποκοπές ρεύματος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 

«Οι αποκοπές ρεύματος κατά την περίοδο διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ – τις συνέπειες της οποίας όλοι θυμούνται- ήταν πολύ περισσότερες από όσες είναι την τελευταία τριετία» απάντησε από την πλευρά του 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top