Νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ το 2022

Τι είπε ο Σταϊκούρας για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Σπιτάκι χρήματα

Ακόμη λιγότερο ΕΝΦΙΑ το 2022, σε σχέση με ό,τι πλήρωνε κατά την τελευταία διετία, θα πληρώσει η πλειοψηφία των ιδιοκτητών, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών.

«Αυτή τη στιγμή η άσκηση βρίσκεται στο εξής στάδιο: έχουν ενσωματωθεί οι τιμές των αντικειμενικών αξιών και θα πρέπει να γίνει η σχετική μεταβολή των συντελεστών ή της κλίμακας έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα τουλάχιστον δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα συνολικά για τον ΕΝΦΙΑ», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Νέος ΕΝΦΙΑ: Τον Μάρτιο η πρώτη δόση για το 2022

Επανέλαβε ότι «ο σκοπός της άσκησης είναι να είναι κοινωνικά δικαιότερος ο ΕΝΦΙΑ και όχι να βγάλουμε περισσότερους πόρους από τον ΕΝΦΙΑ ως ελληνικό δημόσιο».

Για το θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως «βελτιώσαμε σημαντικό δημοσιονομικό κόστος για φέτος, τις προϋποθέσεις επιστροφής ποσοστού από πολλές επιχειρήσεις».

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Αποπληρωμή σε 60 άτοκες δόσεις

«Το 1/3 των επιχειρήσεων θα επιστρέψει το 50%. Όλες οι άλλες επιχειρήσεις είναι να επιστρέψουν πολύ μικρότερα χρηματικά ποσά σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα και δίνουμε και το κίνητρο της επιπλέον έκπτωσης κατά 15% όποιος μπορεί να πληρώσει φέτος εφάπαξ», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top