Ψώνια: Δεν προβλέπονται αυστηροί περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Κινήθηκε η αγορά στις εκπτώσεις - Στήριξη ζητούν οι έμποροι 

Το πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμών στο λιανεμπόριο και η τήρηση των μέτρων προστασίας, φαίνεται ότι θα κρατήσουν τα εμπορικά καταστήματα έξω από τον κύκλο των δραστηριοτήτων, όπου θα επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στους ανεμβολίαστους. 

Πώς θα ψωνίζουν οι ανεμβολίαστοι – Τα σενάρια για click away

Οι ίδιοι οι έμποροι ζητούν, πάντως, παράταση των μέτρων στήριξης, καθώς ο τζίρος των καλοκαιρινών εκπτώσεων δεν κάλυψε τις απώλειες τους.

«Αισιόδοξος, αλλά αυτήν τη φορά θα πρέπει να συνδυάσουμε πανδημία με οικονομία... όχι μέτρα που θα δυσκολέψουν την οικονομία» σημείωσε ο Θεόδωρος Καπράλος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Ρεκόρ εμβολιασμών στο λιανεμπόριο 

Τα εμβόλια λειτουργούν ως ασπίδα για το λιανεμπόριο, καθώς το 79% των ιδιοκτητών και το 84% των εργαζομένων, έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Παράλληλα, τα δρακόντεια πρόστιμα φαίνεται ότι λειτουργούν αποτρεπτικά για παραβάσεις των μέτρων προστασίας. Σε όσα μικρά καταστήματα βρεθούν περισσότεροι πελάτες από το επιτρεπόμενο όριο, πέφτει καμπάνα 2.000 ευρώ, ενώ στις μεγάλες ανεβαίνει στις 5.000 ευρώ. 

Λιανεμπόριο: «Μόνο εμβολιασμένοι στα καταστήματα τον χειμώνα, αν χρειαστεί»

Στους... «αμετανόητους», μπαίνει λουκέτο για 15 ημέρες. Όσο για εκείνους, που δεν φορούν μάσκα, το πρόστιμο είναι στα 300 ευρώ. 
Σχεδόν οι 4 στους 10 εμπόρους θεωρούν, πάντως, ότι η χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων, έχει επηρεάσει αρνητικά τον τζίρο τους, αφού δυσκολεύει τους πελάτες.

Εκπτώσεις: Κίνηση στην αγορά – Στήριξη ζητούν οι έμποροι 

Η φετινή περίοδος των εκπτώσεων ήταν καλύτερη από πέρυσι. Ο κόσμος ψώνισε και σχεδόν το 34% των εμπόρων είχε μεγαλύτερο τζίρο.  Ο ένας στους δύο εμπόρους σημειώνει, όμως, ότι μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες. Είναι ενδεικτικό ότι οι 8 στους 10 δεν μπόρεσαν να πιάσουν τον τζίρο του 2019.

Οι έμποροι θέλοντας να κρατήσουν τους καταναλωτές «ζεστούς», υπόσχονται ότι μετά τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, ο Σεπτέμβριος έρχεται με μεγάλες προσφορές σε ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη και στα φοιτητικά «πακέτα».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top