Παράθυρο» για νέα μείωση φόρων από Σταϊκούρα

«Όχι» σε νέο lockdown από τον υπουργό Οικονομικών

Παράθυρο για νέες μειώσεις φόρων την επόμενη διετία άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Αισιοδοξούμε ότι θα βρούμε το δημοσιονομικό χώρο για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο φόρους από αυτούς που δημόσια έχουμε τοποθετηθεί», είπε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Σκάι.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πρόστιμo έως 500 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Όπως εξήγησε, εάν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, όπως αισιοδοξεί, ο πρωθυπουργός θα προτεραιοποιήσει ποιες επιπλέον παρεμβάσεις θα γίνουν την επόμενη διετία για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη.

Ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι για το 2022 ισχύει η μηδενική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά επιπλέον 3 ποσοστιαίες μονάδες και η περαιτέρω μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Ποιοι δε θα πληρώσουν φόρο επιτηδεύματος φέτος

Πότε διαγράφονται τα χρέη στην εφορία

«Το σημαντικό είναι αυτό που λέμε στη ΔΕΘ, να το υλοποιούμε την επόμενη χρονιά. Στο σκέλος της δημοσιονομικής πολιτικής, παρά την πρωτόγνωρη δημοσιονομική κρίση, έχουμε απόλυτη συνέπεια με ό,τι είχαμε πει προεκλογικά και στις ΔΕΘ των τελευταίων τριών ετών», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Όχι» σε νέο lockdown από τον υπουργό Οικονομικών

Ο κ. Σταϊκούρας σχολίασε τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, λέγοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει και το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας να εμβολιαστεί.

Ωστόσο, εξήγησε ότι οφείλει ταυτόχρονα να λάβει μέτρα για την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ένα νέο lockdown δεν αποτελεί επιλογή, καθώς κοστίζει στην πραγματική οικονομία.

Αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους

Εντός της ημέρας θα καταβληθούν ποσά ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ σε επιπλέον 1.214 πολίτες.

Φωτιές: Αναλυτικά όλα τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες - Δείτε πίνακες

Την περασμένη εβδομάδα έγιναν πληρωμές σε 528 πολίτες. Όπως τόνισε υπουργός Οικονομικών, ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γίνει πληρωμή 10 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.700 με 1.800 μέσα σε λιγότερο από 5 ημέρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Παράλληλα, όμως, ξεκαθάρισε ότι στο τέλος της διαδικασίας θα γίνει έλεγχος και αποτίμηση και τότε «εάν δεν υπάρχουν σωστές καταγραφές από τους πολίτες, η φορολογική διοίκηση πρέπει να ζητήσει αχρεωστήτως καταβληθέντα, γιατί είναι χρήματα του Έλληνα πολίτη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top