Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Έρχονται από τον Μάιο

Πώς θα «πάρετε πίσω» τις πινακίδες σας

Τη δυνατότητα να άρουν την ακινησία των οχημάτων τους και να «πάρουν πίσω» τις πινακίδες τους θα έχουν από τον Μάιο οι περίπου 130.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, που έθεσαν σε ακινησία τα οχήματά τους, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, που έληξε η σχετική προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Απριλίου θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική διάταξη και έτσι θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να κάνουν τις σχετικές διαδικασίες στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ, ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι με τον μήνα, δηλαδή δε θα υπάρχει (όπως παλαιότερα) πέναλτι πέραν της αναλογίας των τελών επί των μηνών που απομένουν για το τέλος του έτους.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Από πότε θα ισχύσουν

Δηλαδή, ένα κάποιος έπρεπε να πληρώσει 320 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 και έθεσε το όχημα σε ακινησία, για να κυκλοφορήσει πάλι τον Μάιο πρέπει να πληρώσει τέλη ύψους 213 ευρώ για τους 8 μήνες έως το τέλος του 2021.

Πώς θα «πάρετε πίσω» τις πινακίδες σας

Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπαίνουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXISnet και επιλέγουν το όχημα, που είναι σε ψηφιακή ακινησία.
Στη συνέχεια, θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν.

Η διαδικασία θα προβλέπει και online έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, λόγω των εκτάκτων συνθηκών από την πανδημία, οι κάτοχοι οχημάτων, που κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας, δεν είχαν υποχρέωση να τις αποστείλουν στην εφορία.

Ωστόσο, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιοι να μπουν στον πειρασμό να κυκλοφορήσουν παράνομα τα οχήματά τους, ενώ έχουν καταθέσει πινακίδες, επιβάλλονται πρόστιμα από 10.000 έως 30.000 ευρώ, ανάλογα εάν είναι η πρώτη ή δεύτερη φορά, που εντοπίζεται από τις αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top