Πόθεν Έσχες: Λήγει η διορία, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Έως την Τετάρτη 31 Μαρτίου η προθεσμία

Πόθεν Έσχες

Για λίγες ακόμη μέρες, έως την Τετάρτη 31 Μαρτίου, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν Πόθεν Έσχες, όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη.

Από 1η Απριλίου έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή, που φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ, αλλά και βαριές ποινές, που προβλέπουν και φυλάκιση.

Συγκεκριμένα: 

Σε περίπτωση καθυστέρησης υποβολής ως και 30 ημέρες από την παρέλευση της προθεσμίας, η δήλωση γίνεται δεκτή από το σύστημα μόνο μετά από πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου 200 ευρώ. Μετά την πάροδο των 30 ημερών η υποβολή επιτρέπεται ύστερα από πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου 800 ευρώ.

Δώρο Πάσχα: Πώς θα πληρωθούν όσοι είναι σε αναστολή εργασίας

Υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο 60 ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής (αποκλειστική προθεσμία τριών μηνών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος) ή υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση, τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ. Ανακριβής θεωρείται και η δήλωση όταν τα δηλωθέντα στοιχεία ή η επαύξηση αυτών δεν δικαιολογείται από τα πάσης φύσεως νομίμως αποκτηθέντα εισοδήματα.

Τέλος, αν ο υπόχρεος τελεί το αδίκημα με σκοπό την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου αξίας άνω των 30.000 ευρώ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top