Το lockdown και το απαγορευτικό στην εστίαση οδήγησε σε μείωση της κατανάλωσης μπύρας, τόσο στη χώρα μας όσα και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ειδικά στην Ελλάδα, που η κατανάλωση μπύρας συνδέεται με την παρέα, τα μπαρ και κυρίως με τους τουρίστες, η πτώση το 2020 υπολογίζεται ότι είναι της τάξης του 20%.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ζυθοποιίες πάνε σε αναδιάρθρωση αλλά και απολύσεις. Είναι ενδεικτικό ότι μεγάλη ολλανδική ζυθοποιία προανήγγειλε 8.000 απολύσεις στο δίκτυο της. Σκοπός είναι η εξοικονόμηση 2 εκατ. ευρώ σε βάθος διετίας.
Στο ελληνικό παρακλάδι δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, όμως ίσως προκύψουν αλλαγές στην τιμολόγηση συγκεκριμένων συσκευασιών (π.χ. 6 pack κλπ). Ωστόσο, η εν λόγω εταιρία είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 16,7% στη χώρα μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατά κεφαλήν κατανάλωση μπύρας στην Ελλάδα είναι γύρω στα 36 λίτρα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.