Επίδομα θέρμανσης 2020: Τα βήματα για να συμπληρώσετε την αίτηση

Άνοιξε η πλατφόρμα Myθέρμανση για τους δικαιούχους

Ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων είναι από τη Δευτέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Myθέρμανση για το επίδομα θέρμανσης.

Το επίδομα θα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά θα επιδοτούνται εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα αλλά και τα πέλετ.

Επίδομα θέρμανσης 2020: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή σε πρώτη φάση έως τις 11 Ιανουαρίου 2021 και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Πώς θα συμπληρώσετε αίτηση

Η πλατφόρμα βρίσκεται στην πύλη της ΑΑΔΕ.

Βάζετε τα στοιχεία του Taxisnet για την είσοδό σας.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Στην επόμενη σελίδα επιλέγετε την «Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης Έτους». Εάν είστε διαχειριστής, τότε πρέπει να επιλέξετε τη «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης».

Στην επόμενη σελίδα επιλέγετε «Συμπλήρωση αίτησης», ενώ στη συνέχεια πατάτε το κουτάκι «Δηλώνω υπεύθυνα ότι όλα τα στοιχεία της αίτησης που πρόκειται να υποβάλλω είναι αληθή» και την «Υποβολή αίτησης».

Στην επόμενη σελίδα αρχικά επιλέγετε το εάν η κατοικία ανήκει σε πολυκατοικία ή σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών. Εν συνεχεία, επιλέγετε το είδος του καυσίμου, για το οποίο θα επιδοτηθείτε, τον αριθμό παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της κύριας κατοικίας σας και τη διεύθυνση κατοικίας. Παράλληλα, συμπληρώνετε και την επιφάνεια του σπιτιού σε τετραγωνικά μέτρα.

Στη συνέχεια καταχωρείται εάν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και τον Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος.

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης 

Το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται σε δύο δόσεις.

•    Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
•    Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top