Σταϊκούρας: Παράταση στα μέτρα στήριξης για όσο χρειαστεί

«Δεν υπάρχει σχέδιο για μείωση στα τέλη κυκλοφορίας»

Χρήστος Σταϊκούρας

Για παράταση των μέτρων στήριξης, για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, για όσο χρειαστεί, δεσμεύτηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στα μέτρα στήριξης, δεδομένης της ασάφειας των υγειονομικών συνθηκών, τονίζοντας πως σε καμία χώρα δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι απώλειες.

Κορωνοϊός: Επεκτείνονται και τον Δεκέμβριο τα μέτρα οικονομικής στήριξης

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και 6, που θα γίνουν μέσα στο 2021, σημειώνοντας πως ενισχυθεί επίσης η Υγεία αλλά και οι παρεμβάσεις στήριξης των εργαζομένων.

 Αναφερόμενος στα χρέη, που διογκώνονται για μεγάλη μερίδα πολιτών, είπε πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί για το τι θα γίνει από τον Απρίλιο του 2021 και μετά.

«Το τι θα γίνει μετά από ένα τρίμηνο θα το δούμε. Άλλο διαγραφή, άλλο μεγαλύτερη παράταση, άλλο περισσότερες δόσεις», επεσήμανε, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για διαγραφή χρεών ή νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, κάτι που ανέφερε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον Alpha τη Δευτέρα.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση δύο μηνών για την πληρωμή

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πιθανότητα μείωσης των τελών κυκλοφορίας, ο κ. Σταϊκιούρας είπε δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top