Σταϊκούρας: Ξεκινά η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Μάιο

Μέχρι την Παρασκευή το αργότερο τα χρήματα σε 200.000 ελ. επαγγελματίες  

Το video για την  αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο 

Ζήτημα ωρών είναι η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο 200.000 ελεύθερων επαγγελματιών, η οποία θα πιστωθεί σήμερα ή αύριο, όπως δήλωσε ο υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Μείωση μέχρι και 100% στην προκαταβολή φόρου
 

Η αποζημίωση αφορά και 2.000 δικαιούχους από την προηγούμενη φάση.  

Ο υπουργός Οικονομικών  αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων στήριξης και την επιστρεπτέα προκαταβολή, ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η επόμενη εκταμίευση, ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, για τη β' φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, στην οποία εκτιμάται ότι θα μπουν περίπου 100.000 επιχειρήσεις. Ενώ, δήλωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αδειοδότηση φορέων του ιδιωτικού τομέα για τη χορήγηση των μικροπιστώσεων, έως 25.000 ευρώ και χωρίς εγγυήσεις, σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Νέος γύρος αποζημίωσης 534 ή 300 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες

Σχετικά με τις  αποφάσεις της κυβέρνησης για τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, ο κ. Σταϊκούρας, δηλώνει  ότι πολύ σύντομα θα έχουμε νέα και αναμένεται να   «γίνει γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι 100%, να μην πληρώσει καθόλου ένας κλάδος ή μια επιχείρηση».

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει να την δει και να την ποσοτικοποιήσει, αλλά σε κάθε περίπτωση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Όταν συνεπώς βγουν οι όποιες αποφάσεις, θα αξιολογηθούν, θα αποτιμηθούν και ανάλογα θα ενεργήσουμε. Προφανώς θα σεβαστούμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης», δήλωσε.

Για το ύψος της ύφεσης,  ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε σε  «ένα πάρα πολύ δύσκολο β' τρίμηνο», αλλά πρόσθεσε ότι «εμείς αυτήν τη στιγμή μένουμε σταθεροί στις εκτιμήσεις που είχαμε στο τέλος Απριλίου, για ύφεση μέχρι 8% (σ.σ. για το σύνολο του έτους). Αυτές είναι οι δικές μας πρώτες εκτιμήσεις, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές δεν μπορούν να μεταβληθούν, ανάλογα με το πώς εξελιχθεί η κατάσταση στον τουρισμό το καλοκαίρι». Επεσήμανε παράλληλα, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας αρκούν και για νέες διορθωτικές ή ενισχυτικές παρεμβάσεις, εάν αυτές χρειαστούν. «Αισθάνομαι τώρα, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, πολύ πιο ασφαλής για τα ταμειακά διαθέσιμα και αρκεί ο "κουμπαράς" και για δυσμενή σενάρια το β' εξάμηνο», τόνισε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top