Μείωση μέχρι και 100% στην προκαταβολή φόρου

Το χρονοδιάγραμμα του νέου γύρου παρεμβάσεων για τις επιχειρήσεις

χρήματα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μειωμένη προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις, ενώ προ των πυλών βρίσκεται και νέος (τρίτος) κύκλος για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Το υπουργείο Οικονομικών μελετάει νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.

Προκαταβολή φόρου: Τα τρία σενάρια για τη μείωσή του

Οι πληροφορίες λένε σχετικά με τον νέο γύρο παρεμβάσεων ότι μετά το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα στοιχεία από τον Τουρισμό και την ανταπόκριση στο πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ", θα πρέπει να αναμένονται βελτιώσεις. 

«Υπάρχει και η προκαταβολή φόρου που θα υλοποιήσουμε μέσα στον Ιουλιο και θα είναι γενναία. Πιθανόν σε ορισμένες περιοχές να μην υφίσταται προκαταβολή φόρου» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Στο τέλος του μήνα προς αρχές Αυγούστου κι όταν θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή φορολογικών δηλώσεων από τις επιχειρήσεις, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη μείωση της προκαταβολής φόρου. Η πρόθεση είναι να εξεταστεί κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.Η εναλλακτική είναι να γίνουν παρεμβάσεις ανά κλάδο (ΚΑΔ), αν και  υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τελευταία ευκαιρία για χαμηλότοκο δάνειο

Η μεγάλη μείωση της προκαταβολής φόρου έχει σοβαρό ταμειακό αντίκτυπο φέτος, αλλά «καθαρίζει» τον Προϋπολογισμό του 2021, κάτι που είναι σημαντικό για το ΥΠΟΙΚ.

Προς το τέλος Αυγούστου θα έχουμε και 3η φάση Επιστρεπτέας Προκαταβολής, πιθανότατα για το σύνολο των επιχειρήσεων, όχι μόνο για τον Τουρισμό.

Κατά τον Οκτώβριο κι αφού συνεκτιμηθούν τα δεδομένα από την Ευρώπη θα γίνουν νέες παρεμβάσεις, αν κριθεί αναγκαίο. Το πιθανότερο είναι να έχουμε μια επέκταση του "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" ως το τέλος του χρόνου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top