Τι θα γίνει με τα επιδόματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Βρούτσης: «Κρίσιμος μήνας ο Ιούλιος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση»

Για «κρίσιμο και σημαντικό μήνα» για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στον Ιούλιο.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο, είναι σε εξέλιξη υλοποίησης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι, στις 9 Ιουλίου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών σε περίπου 250.000 συνταξιούχους, «κλείνοντας οριστικά την αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ, που κληρονομήσαμε και την λήξαμε με το νόμο 4670/2020, σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Τόνισε, δε, ότι, εντός του Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η πλήρης εφαρμογή και η υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ», η οποία αφορά το 40% των νέων συντάξεων δύο μεγάλων κατηγοριών: των συντάξεων της αιτίας θανάτου και του πρωτογενούς τομέα, ενώ, στο τέλος του Ιουλίου, για πρώτη φορά, θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις σε διακριτούς λογαριασμούς.

Όσον αφορά, τα επιδόματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο κ. Βρούτσης είπε πως «η κατάσταση έχει δυσκολίες», μιλώντας για ξενοδοχειακή ύφεση και τουριστική ύφεση.

Όπως είπε, «φροντίσαμε και νομοθετήσαμε για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της χώρας που με βάση τις κλαδικές συμβάσεις τους είναι υποχρεωτικά επαναπροσλαμβανόμενοι ένα πλαίσιο προστασίας. Από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου όλος ο πληθυσμός των 80.000 ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει δύο δυνατότητες:

Η πρώτη δυνατότητα αφορά στα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν. Σε αυτή την περίπτωση ο ξενοδοχοϋπάλληλος μπορεί να μπαίνει από μόνος του στην Εργάνη το πρώτο επταήμερο του Ιουλίου και να καταγράφει την αίτηση στη βάση για να πάρει τα 534 ευρώ συν ασφαλιστικές εισφορές.

- Η δεύτερη είναι για τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν. Σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης και ο εργαζόμενος να μπουν στην Εργάνη - ο ιδιοκτήτης για να δηλώσει τους εργαζομένους, που επαναπροσλαμβάνονται».

«Γι' αυτούς τους υπαλλήλους, που δεν θα δουλέψουν ή θα υποαπασχοληθούν και τη δυνατότητα να μπουν από Σεπτέμβριο στο επίδομα ανεργίας, θα υπάρξει και πάλι πλαίσιο προστασίας τους. Θα μπουν στη διαδικασία του επιδόματος ανεργίας», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top