Σταϊκούρας: Η χώρα δε χρειάζεται να προσφύγει σε δανεισμό

Στόχος η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με 10 δισ. ευρώ

Χρήστος Σταϊκούρας

«Δεν χρειαζόμαστε να προσφύγουμε σε δανεισμό, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα» δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην συμφωνία του Eurogroup και τον μηχανισμό στήριξης για να χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας άμεσες και έμμεσες δαπάνες σχετιζόμενες με την υγειονομική κρίση, με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο.

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Σκάι, θα γίνει ένα πρόγραμμα γέφυρα, «παίρνοντας» το κράτος από τις μηνιαίες δόσεις των δανείων κόκκινωνμ, αλλά και πράσινων δανειοληπτών.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι πολίτες θα είναι συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις μέχρι την υγειονομική κρίση, η οποία γίνεται και οικονομική κρίση, θα έρθει η πολιτεία - π.χ. για τρεις μήνες - και θα τους επιδοτήσει το πολύ υψηλότερο ποσοστό της δόσεως τους. Στη συνέχεια αυτό το ποσό θα γίνει μικρότερο για ίσως ακόμα ένα τρίμηνο και έτσι για 9 μήνες το κράτος θα πάρει ένα μεγάλο βάρος από τις δόσεις, που θα πλήρωνε ο πολίτης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία θα είναι ανοικτή μέχρι τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ώστε να μπορέσουν να αποδεχθούν οι επιχειρηματίες το ποσό στήριξης του 1 δισ. ευρώ.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιες επιχειρήσεις δε θα επιστρέψουν το 40%

«Στόχος μας το επόμενο διάστημα», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας, «η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με 10 δισ. ευρώ, για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top