Γεωργιάδης: Φορολογικές ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων 

Προειδοποίηση στους καταστηματάρχες για την άρση μέτρων

Φορολογικές ελαφρύνσεις θα δοθούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πάντως ότι οι ελαφρύνσεις αυτές δεν θα καλύπτουν το ύψος του ποσού που έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων. «Σε αυτή τη κρίση όλοι θα χάσουμε από κάτι» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Για τις επιχειρήσεις ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι πληρώθηκε το 87% των επιταγών παρά την προστασία και ότι η οδηγία προς τις τράπεζες είναι να διευκολύνουν τους πελάτες τους που βρέθηκαν σε δυσκολία πληρωμής επιταγής.

Γεωργιάδης: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για ρευστότητα στις επιχειρήσεις

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ενόψει της σταδικής άρσης μέτρων:   

«Όσα καταστήματα ανοίξουν τη Δευτέρα κουβαλάνε δύο μεγάλες ευθύνες,  Η πρώτη είναι να μη διαδοθεί ο ιός και η δεύτερη να δείξουν καλή συμπεριφορά για να ανοίξουν και άλλα καταστήματα».

Στο ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μοιράζονται στην αγορά πάνω από 1,5 δισ. Έως τις 15 Μαΐου ξεκινάει το μεγάλο πρόγραμμα των 7 δισ. για τις επιχειρήσεις, ενώ μέσα στο Μάιο θα δοθεί και το 1 δισ. της επιστρεπτέας προκαταβολής».

Απηύθυνε επίσης σύσταση στις τράπεζες να κρατήσουν ανοιχτές τις γραμμές ρευστότητας προς  τις επιχειρήσεις αυτή τη δύσκολη ώρα.   «Οι τράπεζες πρέπει να ακούσουν τη Λαγκάρντ  και να βοηθούν τις επιχειρήσεις».

Για την προστασία πρώτης κατοικίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δε θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης  κατοικίας εν μέσω πανδημίας και το κράτος θα επιδοτήσει τις δόσεις των στεγαστικών δανείων, και των κόκκινων και των πράσινων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top