Ανοικτά τις πιο πολλές Κυριακές τα εμπορικά κοντά στο αεροδρόμιο

Και τα Σπάτα περιλαμβάνονται πλέον στις τουριστικές περιοχές

Ανοιχτά σχεδόν όλες τις Κυριακές του χρόνου αναμένεται να είναι σύντομα τα εμπορικά γύρω από το αεροδρόμιο Αθηνών. Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη η περιοχή των Σπάτων χαρακτηρίζεται τουριστική.  

H απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη πήρε ΦΕΚ και συμπεριλαμβάνει τα Σπάτα στις περιοχές όπου τα καταστήματα μπορούν να ανοίγουν 32 Κυριακές το χρόνο. Δηλαδή όλες τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. 

Τα εμπορικά γύρω από το αεροδρόμιο είχαν προσφύγει στο ΣτΕ προκειμένου να υπαχθούν στις τουριστικές περιοχές όπου τα καταστήματα μπορούν να ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου. 

Ωστόσο, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ανησυχούν και οι συνομοσπονδίες εμπόρων ετοιμάζουν νέες προσφυγές, «πατώντας» σε προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ. 

«H ΕΣΕΕ από κοινού με τη ΓΕΣΕΒΕ αποφάσισαν να προσφύγουν στο συμβούλιο της επικρατείας κατά της απόφασης ανοίγματος των Κυριακών» δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ Μάκης Σαββίδης στο ρεπορτάζ του Star. Σε κάθε περίπτωση η  ΕΣΕΕ έχει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον υπουργό  Ανάπτυξης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top