Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο επίδομα θέρμανσης από Ιανουάριο

Θα έρθει και νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ

Για τη χορήγηση του μερίσματος στις ευάλωτες ομάδες, τα αναδρομικά και τον ΕΝΦΙΑ μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει η σκέψη να δοθεί και νέο επίδομα θέρμανσης από τον Ιανουάριο. 

Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

«Τέλος του έτους θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης και ανάλογα με τα περιθώρια θα δούμε μήπως δοθεί ένα extra κονδύλι και για τον Ιανουάριο», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Οδηγός για επίδομα θέρμανσης:Πώς κάνετε αίτηση, τι γίνεται με πολυκατοικίες

Για τα αναδρομικά

Όσον αφορά στα αναδρομικά, τόνισε πως θα πληρωθούν έχοντας ληφθεί υπόψιν οι δημοσιονομικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει. 

Βρούτσης: Αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό – Τι θα γίνει με τα αναδρομικά

Σχετικά με το ύψος των αναδρομικών, ο κ. Σταϊκούρας δεν απάντησε, λέγοντας πως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί εν καιρώ. 

Σε χρήμα το μέρισμα

Μιλώντας για το κοινωνικό μέρισμα, σημείωσε πως η απόφαση θα ληφθεί αυτή την εβδομάδα και πως θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε χρήμα και στο χέρι, διευκρινίζοντας ότι δε θα έχει μόνιμο χαρακτήρα. 

Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως για την ώρα έχει μειωθεί κατά 22%, επισημαίνοντας πως η υπόσχεση της κυβέρνησης προεκλογικά ήταν για 30%. 

«Εκτιμούμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Τον Μάιο του 2020 θα έχουμε εικόνα για το πόσο θα μειώσουμε περαιτέρω τον φόρο», είπε.

13η σύνταξη

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμα πως το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων για τους συνταξιούχους, η λεγόμενη 13η σύνταξη, θα διατηρηθεί. 

Τι θα γίνει με το νέο φορολογικό νοσμοσχέδιο

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο είπε πως θα εξαιρούνται από την υποχρέωση των ηλεκτρονικών δαπανών και τα ποσά που καταβάλλονται για διατροφή διαζυγίου, αλλά και οι δωρεές προς το Δημόσιο και τα ιδρύματα. 

Φορολοταρία

Τέλος για τη φορολοταρία είπε ότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και πως το υπουργείο θα προχωρήσει σε μια νέα, η οποία θα δίνει παροχές σε είδος, όπως αυτοκίνητα και κάρτες απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top