Επανυπολογισμός συντάξεων: Πότε και πώς θα υποβάλλετε ενστάσεις

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά

Χαρτονομίσματα

Από τις 15 Οκτωβρίου θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις στον ΕΦΚΑ οι παλαιοί συνταξιούχοι, που διαφωνούν με τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους.

Τα εκκαθαριστικά, τα οποία αναρτήθηκαν για πρώτη φορά μετά τον επανυπολογισμό, δείχνουν μειώσεις πάνω από 350 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν από εκατοντάδες χιλιάδες παλαιούς συνταξιούχους, που άρχισαν να βλέπουν τις επανυπολογισμένες συντάξεις τους στα νέα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα, τα οποία αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Πώς θα δείτε τη σύνταξή σας μετά τον επανυπολογισμό

Τα ενημερωτικά των μηνιαίων συντάξεων για το 2019, δείχνουν στην αριστερή στήλη την παλιά σύνταξη (ως το 2018) και στη δεξιά στήλη τη νέα σύνταξη που προέκυψε με τον επανυπολογισμό από 1/1/2019.

Ήδη, αναρτήθηκαν ενημερωτικά συνταξιούχων Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΝΑΤ και για ΙΚΑ, Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Η ανάρτηση γινόταν μετ’ εμποδίων λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας από ενδιαφερόμενους συνταξιούχους στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Νέα ενημερωτικά Ιανουαρίου 2019 θα λάβουν 1.709.707 παλαιοί συνταξιούχοι, ενώ άλλοι 337.309 θα τα πάρουν στο επόμενο διάστημα διότι ο επανυπολογισμός που έγινε είχε λάθη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top