Δουλεύουμε τους μισούς μήνες του χρόνου για να πληρώνουμε φόρους!

Τι δείχνει αποκαλυπτική έρευνα για την υπερφορολόγηση

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι αληθινό: Έξι μήνες δουλεύουμε για το κράτος και τους υπόλοιπους έξι για εμάς! Η έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών  (ΚΕΦΙΜ) είναι αποκαλυπτική.  «Το 2019 θα εργαστούμε 180 μέρες για το κράτος και 185 μέρες μένουν για να διαχειριστούμε το εισόδημά μας όπως θέλουμε»  δηλώνει ο Κωνσταντίνος Σαραβάκος, επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΦΙΜ.  

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το φορολογικό νομοσχέδιο ψηφίζεται αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και φέρνει ανάσα στους πολίτες, με τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων.  

Όλες οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας για ΕΝΦΙΑ - ρύθμιση φόρων

«Δεν υπόσχομαι θαύματα, αλλά με το νέο φορολογικό  θα έχουμε μετρήσιμες επιπτώσεις στη φορολογική ελευθερία» τόνισε  ο υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.   

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε από την  πλευρά του στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης:  «Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για αυτή την ρύθμιση. Για όσους έχουν μπει στη ρύθμιση αναστέλλονται κατασχέσεις και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης». 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ

Πλέον η ελάχιστη δόση διαμορφώνεται από 30 σε 20 ευρώ τον  μήνα, ενώ το επιτόκιο μειώνεται από 5% σε 3%.

Επίσης, δίνονται κίνητρα για μικρότερο αριθμό δόσεων ώστε ο οφειλέτης να επιλέξει μεγάλη μείωση των προσαυξήσεων και των τόκων. Για παράδειγμα :
•    100% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται εφάπαξ
•    95% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 2 έως 4 μηνιαίες δόσεις
•    45% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 37 έως 48 μηνιαίες δόσεις
•    10% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 97 έως 120 μηνιαίες δόσεις.

«Το να καταστρέφονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή να φεύγουν πολίτες από τη χώρα, το είχε πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό ήρθαμε να αλλάξουμε για αυτό και συγχαίρω τους υπουργούς και τη κυβέρνηση, που δραστικά και γρήγορα δίνουν σημασία στο κύτταρο της κοινωνίας που είναι ο πολίτης» επισήμανε κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπιουλος.  

Ρουσόπουλος: Πρώτη φορά κυβέρνηση συνδυάζει συνέπεια με ταχύτητα 

Η ρύθμιση θα ισχύσει και για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top