Ετοιμάζεται για νέα έξοδο στις αγορές τις επόμενες μέρες η Ελλάδα

Με δεκαετές ομόλογο – Θέλει να προλάβει το Eurogroup ο Τσακαλώτος

Αγορές χρηματιστήριο

Τις επόμενες μέρες, και πάντως πριν το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, θα βγει η Ελλάδα στις αγορές, για δεύτερη φορά μετά το τέλος των μνημονίων, τον Αύγουστο του 2018.

Ήδη, κυβερνητικός αξιωματούχος φανέρωσε τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου λέγοντας χθες πως η έκδοση «δε θα αργήσει πολύ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ετοιμάζει δεκαετές ομόλογο, το οποίο θα εκδώσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την Τρίτη 5 Μαρτίου.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε σήμερα στο 3,647%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο ενός και πλέον έτους.

Πάνω από 10 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο!

H Γιουβέντους βγήκε… στις αγορές με καλύτερο επιτόκιο από την Ελλάδα!

Υπενθυμίζεται ότι το πενταετές ομόλογο, που εκδόθηκε στις 29 Ιανουαρίου, έγινε ανάρπαστο, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ και την Ελλάδα να δανείζεται 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,6%.

Γιατί θα βγούμε στις αγορές πριν το Eurogroup

Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί πως το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup δεν αναμένεται να οδηγήσει σε κάποια σημαντική αλλαγή της τάσης που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, παρά τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο ότι ενδεχόμενη αναστολή της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ μπορεί να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην επενδυτική διάθεση που θα αποτυπωθεί στα ελληνικά ομόλογα.

Παράλληλα, από το οικονομικό επιτελείο περιμένουν τις επόμενες μέρες (ίσως και σήμερα) αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τη Moody’s, κάτι που θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top