«Απαγορευτικό» στη φθηνή βενζίνη από τη Βουλγαρία

Οι αυξήσεις στη γειτονική χώρα ανέβασαν την τιμή του λίτρου

Μετρητής αντλίας σε βενζινάδικο

Μπαράζ αυξήσεων έχει σημειώσει η τιμή της βενζίνης στη Βουλγαρία, κάνοντας ασύμφορο το… «σπορ» αρκετών Ελλήνων στη βόρεια Ελλάδα, που πήγαιναν στη γειτονική χώρα για να φουλάρουν το ντεπόζιτό τους.

Ενώ πριν από μερικούς μήνες η τιμή του λίτρου της αμόλυβδης ήταν κάτω από 1 ευρώ στη Βουλγαρία, τις τελευταίες εβδομάδες σημείωσε ράλι ανόδου φτάνοντας ακόμη και το 1,2 ευρώ το λίτρο!

Μάλιστα, αυτό οδήγησε πριν από μέρες ακόμη και σε διαδηλώσεις στη Σόφια, πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και σε αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών, από διαμαρτυρόμενους οδηγούς.

H πορεία της τιμής της βενζίνης στη Βουλγαρία Νοέμβριος 2019

Η διακύμανση της μέσης τιμής της αμόλυβδης ανά λίτρο στη Βουλγαρία τους τελευταίους 3 μήνες - Πηγή: globalpetrolprices.com

Στη συνέχεια, τη τιμή της βενζίνης στη Βουλγαρία σημείωσε μια μικρή πτώση, πέφτοντας στα 1,1 ευρώ το λίτρο.

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα οι τιμές της αμόλυβδης αυτή τη στιγμή κινούνται - στην πλειοψηφία των περιπτώσεων - ανάμεσα σε 1,45 με 1,50 ευρώ το λίτρο (σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης), αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρέπει να έχει ντεπόζιτο… 100 λίτρων να γεμίσει για να τον συμφέρει, έστω λίγο, μια εξόρμηση στη γειτονική χώρα για «φουλάρισμα».

Από την άλλη, χαμηλές παραμένουν οι τιμές στα Σκόπια, άλλον «αγαπημένο» προορισμό αρκετών Ελλήνων, που συχνά επιλέγουν να συνδυάσουν «φουλάρισμα» με ψώνια.

H πορεία της τιμής της βενζίνης στα Σκόπια Νοέμβριος 2019

Η διακύμανση της μέσης τιμής της αμόλυβδης ανά λίτρο στα Σκόπια τους τελευταίους 3 μήνες - Πηγή: globalpetrolprices.com

Εκεί, η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι στο 1,03 ευρώ το λίτρο, αρκετά χαμηλότερη από την Ελλάδα.

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top