To μεγάλο στοίχημα- Η μείωση των κόκκινων δανείων κατά 65 δις

Ετοιμάζονται να ξεδιπλώσουν ένα πειστικό σχέδιο για την ταχεία μείωση

Να ξεδιπλώσουν ένα πειστικό σχέδιο για την ταχεία μείωση των κόκκινων δανείων, με φόντο το μπαράζ των επιθέσεων στις τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο- χθες το ταμπλό γύρισε και πάλι στο κόκκινο ετοιμάζονται οι τράπεζες. 

«Κάθε λόγο έχουμε να ανησυχούμε για το πώς θα ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα, με δεδομένο πως φαίνεται πως είναι σε τροχιά σύγκρουσης η Ιταλία με την Κομισιόν. Τις τελευταίες ώρες είδαμε δημοσιεύματα πως τους γυρίζουν πίσω το σχέδιο του προϋπολογισμού. Ο Υπουργός του κινήματος των 5 αστέρων απάντησε πως δεν υπάρχει plan B και πως  θα προσπαθήσουν να τα βρουν με κάποιο τρόπο και η Κομισιόν ζητάει από τους Ιταλούς να κάνουν ό, τι έκανε η Ελλάδα. Να προσαρμοστεί δηλαδή στις ανάγκες του Συμφώνου Σταθερότητας» είπε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star ο Γιώργος Παππούς και πρόσθεσε:

«Νομίζω θα έχουμε πολλές αναταράξεις τη Δευτέρα. Οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να πετύχουν ένα πολύ δύσκολο στοίχημα όχι μόνο για τις ίδιες αλλά για την οικονομία συνολικά. Τρία νούμερα δείχνουν ποια είναι η προσπάθεια που πρέπει να πετύχουν. Στο διάστημα 2016-2018, οι ελληνικές τράπεζες κατάφεραν να περιορίσουν τα κόκκινα δάνεια σε 19 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο διάστημα 2018-2019 25 δισεκατομμύρια ευρώ και το διάστημα 2019-2021, 20 δισεκατομμύρια ευρώ».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top