Η επαγγελματική κατάρτιση των νέων της Κρήτης «κλειδί» για τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού

Η οικονομία του νησιού τόσο εξαιτίας του τουρισμού, όσο και λόγω των μεγάλων έργων που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται, διαθέτει ισχυρές επενδυτικές προοπτικές

Η ανάπτυξη της περιφέρειας Κρήτης βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων των παραγωγικών φορέων του νησιού, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε γνωστός εκπαιδευτικός οργανισμός.

Η οικονομία της Κρήτης, τόσο εξαιτίας του τουρισμού, όσο και λόγω των μεγάλων έργων που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται διαθέτει ισχυρές επενδυτικές προοπτικές.

«Το ανθρώπινο δυναμικό είναι η βάση στην οποία η κοινωνία και η εθνική οικονομία μπορούν να στηρίξουν την αναβάθμιση και την εξέλιξή τους. Σε ότι αφορά στην Κρήτη πίστευα πάντα στις δυνατότητες και στις ιδιαιτερότητές της. Διαθέτει έναν ισχυρό δυναμισμό, διαθέτει σε πολλά θέματα πρωτοπορία και τελικώς έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης τεράστιες» δήλωσε ο επιχειρηματίας- ακαδημαϊκός, Μιχάλης Σάλλας.

Η σωστή επαγγελματική κατάρτιση από την πλευρά της αποτελεί τον θεμέλιο λίθο κάθε αναπτυξιακής δραστηριότητας.

«Το να ναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, ο μεγαλύτερος της χώρας, γιατί η ΑΚΜΗ είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός όμιλος μετά το λύκειο, τί σχέση μπορεί να έχει με την ανάπτυξη; Μα ένας κυρίαρχος λόγος ανάπτυξης είναι η ίδια η εκπαίδευση» επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται ήδη στην Κρήτη με φιλοδοξία να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην ήδη υψηλή επαγγελματική επιμόρφωση των νέων του νησιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top