ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τα ανασφάλιστα οχήματα από το Υπουργείο Οικονομικών με νέα παράταση!

Ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο την προσωρινή διαγραφή των προστίμων μετά το αλαλούμ/ Πρώτη ανάρτηση: 21-06-2017 16:26

Τελευταία ευκαιρία για να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματός τους έδωσε το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,   προκειμένου 1,1 εκατ. φορολογούμενοι που έλαβαν ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο μέσω του taxisnet να ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου.     

Παράλληλα, ακυρώνονται προσωρινά τα πρόστιμα - παράβολα των 250 ευρώ για το 1,1 εκατ. φορολογούμενους οι οποίοι έλαβαν ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο όπως έχει γράψει ήδη το star.gr,  επειδή σε αυτούς περιλαμβάνονται και τουλάχιστον 400.000 φορολογούμενοι που είτε έχουν ασφαλισμένο το όχημά τους είτε έπεσαν θύματα λαθών στα διάφορα αρχεία των οχημάτων των κρατικών υπηρεσιών.  

Για τους περίπου 11.000 φορολογούμενους που ήδη προχώρησαν στην ασφάλιση του οχήματός τους και στην πληρωμή του παραβόλου - προστίμου των 250 ευρώ, αυτό θα επιστραφεί άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών με πιστωτικό, αλλά θα πρέπει να ψηφισθεί και νομοθετική ρύθμιση  από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να μειωθεί το πρόστιμο - παράβολο για τα ανασφάλιστα δίκυκλα από τα 250 ευρώ στα 100 ευρώ.

Τι να κάνουν όσοι εμφανίζονται από λάθος να έχουν ανασφάλιστο όχημα αλλά και όσοι τα έχουν αποσύρει ή έπεσαν θύματα κλοπής      

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών συνιστούν στους φορολογούμενους,  παρά το γεγονός ότι θα διενεργηθεί νέα διασταύρωση μετά τις 14 Ιουλίου, στην περίπτωση που εμφανίζονται να είναι ανασφάλιστοι βάσει λάθους που έχει γίνει από την ασφαλιστική τους εταιρεία, να επικοινωνήσουν μαζί της για τη διόρθωση.

Όσοι όμως έχουν στην κατοχή τους οχήματα για τα οποία έχει δηλωθεί κλοπή, έχουν κατατεθεί πινακίδες ή έχουν αποσυρθεί.  καλό θα ήταν να περιμένουν τη νέα διασταύρωση προκειμένου στη συνέχεια να διαπιστώσουν αν εμφανιστούν και πάλι ως κάτοχοι ανασφάλιστου ΙΧ.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι όποιος πολίτης θέλει να ξεκαθαρίσει άμεσα τα ζητήματα του ΙΧ του,  εφόσον ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες,  έχει το δικαίωμα να επισκεφτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα σχετικά δικαιολογητικά και να αποκαταστήσει την εικόνα του οχήματός του στα κρατικά αρχεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top